Airbus sanal gerçeklik uygulamasıyla müşterilerini uçak kabininde gezdirecek

Airbus, bu sefer de son dönemde oyun endüstrisinin odağındaki sanal gerçeklik teknolojilerine yoğunlaştı.
Airbus sanal gerçeklik uygulamasıyla müşterilerini uçak kabininde gezdirecek

airbus-sanal-gerceklikAvrupa menşeili uçak üreticisi Airbus, son dönemde inovasyon merkezlerinde yaptıklarıyla dikkat çekiyor. Son olarak üç boyutlu yazıcıyla üretilen elektrikli motorbisiklet üzerinde çalışan Airbus, bu sefer de son dönemde oyun endüstrisinin odağındaki sanal gerçeklik teknolojilerine yoğunlaştı.

Kendi geliştirdiği sanal gerçeklik yazılımıyla birlikte Airbus markasını tercih eden havayolu müşterilerine sunduğu hizmetle artık Airbus müşterileri, uçaklarını teslim almadan, hatta üretimi bile başlamadan uçağın içinde gezebilecek.

Uçakların kabin içi, konforu ve dizaynı havayolları şirketleri ve yolcular için oldukça büyük öneme sahip. Airbus ise geliştirdiği teknoloji sayesinde müşterilerini ya da müşteri yapmaya çalıştığı potansiyel alıcıları, uçak içinde gezdirerek, onlar için özel dizayn ettikleri uçakları görmelerini sağlayarak, canlıya yakın bir demo deneyimi yaşatacak. Sanal gerçeklik gözlüklerini takan kişiler, uçağın içini gezerek tüm detayları görebilecek.

Airbus'ın yeni uçaklarından Airbus A350 XWB için geliştirilen bu sanal gerçeklik sistemi şimdiden kullanımda ve 356 milyon dolar civarında bir maliyeti olan Airbus A350'nin yeni müşterileri de bu sanal gerçeklik gözlükleriyle kendilerine özel sipariş edecekleri uçakların kabin içi dizaynını uçakları teslim almadan görebilecek. Airbus'ın inovasyon merkezi tarafından yayınlanan tanıtım videosunu ise hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Görsel kaynak: Dmitry Birin/Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.