Asus'un hizmetçi robotu Zenbo tanıtıldı

Tayvan'ın başkenti Taipei'de bugün kapılarını açan Computex 2016 fuarında Asyalı elektronik şirketleri yeni ürünlerini duyuruyor. Bunlardan en dikkat çekici olanı ise son yıllarda akıllı telefon ürünlerine ağırlık veren Asus'un Zenbo adlı yardımcı robotu oldu. Çocuklara masal okuyan, kapı çaldığında kim olduğuna kameradan bakıp haber veren Zenbo, zaman içinde yeni görev ve yeteneklere kavuşacak.

zenbo2

Webrazzi'deki ilk yazımda işçi robotlardan bahsetmiştim. Hizmet alanında yakın gelecekte daha sık görmeye başlayacağımız robotlardan biri daha sahnede. Üstelik bu yeni hizmetçi robotu duyuran şirket, adı robotlarla pek sık anılmayan Asus oldu. Bugün kapılarını açan Computex 2016'da tanıtılan Zenbo, akıllı ev eşyalarıyla uyumlu çalışabilecek bir yardımcı olarak tasarlanmış.

Getir-götür İsmail zamanla işi büyütecek

Hizmetçi robot olarak bahsedilince, evi silip süpüreceğini, bulaşıkları yıkayacağını ve ıspanaklı börek yapacağını aklımıza getirsek de, Zenbo henüz daha çok getir-götür işlerine odaklanacak gibi görünüyor. Akıllı evlerde sisteme dâhil olan iklimlendirme, ışık ile ses ve görün hizmetlerini daha rahat erişmeyi ve yönetmeyi mümkün kılacak. Sesli komutla çalışan Zenbo, takvimdeki etkinlik, görev ve hatırlatmaları sahibine bildirip uyarıyor. Asus yöneticileri, Zenbo'nun ilk versiyonunu tanıttıklarını, önümüzdeki dönemde bu robotun yeteneklerinin ve sunduğu hizmetlerin artacağını bildirdi. Şirket bu konuda geliştiricilere özel bir platform ve teşvik programı da hazırlamış durumda. Getir-götür Zenbo'nun hediyesi 599 dolar olarak açıklandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.