Microsoft iki yeni Xbox One modeli üzerinde çalışıyor olabilir

Microsoft iki yeni Xbox One modeli üzerinde çalışıyor olabilir

microsoft-xbox-360Microsoft'un video oyun konsolu Xbox One ile ilgili çok önemli iki söylenti teknoloji kulislerinde konuşulmaya başlandı. Şirket yeni bir adım atarak iki farklı sınıfta Xbox One modellerini piyasaya sunmaya hazırlanıyor olabilir.

Kotaku'ya konuşan kaynak Microsoft'un iki yeni Xbox One modeli üzerinde çalıştığını belirtmiş. İlk model daha ufak ve daha ucuz bir Xbox One modeli. Bilindiği gibi şirket benzer bir stratejiyi Playstation 3 ile rekabet edebilmek için Xbox 360'ta da uygulamıştı. Asıl dikkat çekici olan ise şirketin üzerinde çalıştığı ikinci Xbox 360 modeli. ''Scorpio'' kod adıyla geliştirilen yeni konsolun çok yüksek özelliklere sahip olması bekleniyor. Hatta o kadar ki Oculus Rift sanal gerçeklik başlığıyla tam uyumlu performansta çalışması bekleniyor. Bilindiği gibi Oculus Rift VR şu anda yalnızca üst düzey teknik kapasiteye sahip bilgisayarlarla birlikte çalışabiliyor.

Kaynağın dikkat çektiği bir diğer ilginç nokta ise Microsoft'un konsollarını iPhone gibi yıllık olarak yenilemeyi planladığı. Nasıl ki akıllı telefonların her yıl daha gelişmiş özelliklere sahip yeni modelleri piyasaya çıkıyorsa Microsoft'ta aynı mantıkta konsolunu yenilemek istiyor. Tabi bu aktarılanlar hepsi şu an için birer iddia. Ancak şirketin daha ucuz ve ince Xbox 360 modelini 14-16 Haziran'da düzenlenecek E3 konferansında tanıtacağı belirtilmiş.

Görsel Kaynak: Valentina Razumova / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.