Yüce Zerey: Dijital pazarlama faaliyetleriniz markanın kanına karışmalı [Dijital16]

Yüce Zerey: Dijital pazarlama faaliyetleriniz markanın kanına karışmalı [Dijital16]

Türkiye'de dijital pazarlama alanında en deneyimli isimlerden biri olan Yüce Zerey de Webrazzi Dijital16 etkinliğimizin konuşmacıları arasındaydı ve 'Hacking the Digital' konusunu Arda Kutsal ile konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Unilever’a Dijital Direktör olarak geçiş yapan Yüce Zerey, dijital dünyada herkesin ağzındaki kelimelerin ötesine bakmak gerektiğini, markaları insanlaştırmak, kusursuzlaştırmak ve görsel hikayeleştirme gibi 3 önemli konuya dikkat etmek gerektiğini söyledi.

Yüce Zerey, dijital pazarlama konusunda ayaklı kütüphane olmanın değil, 'kana karışan' yani gerçekten markanın kimliğine dokunan işlerin yapılması gerektiğini söyledi. Zerey'e göre bazı dijital pazarlamacılar doğru performans verilerine bakmak yerine yanlış performans verileriyle vakit geçiriyor ve bu markanın kendinin kandırması anlamına geliyor.

Unilever’da Kuzey Afrika, Ortadoğu, Rusya ve Türkiye pazarının dijital operasyonlarını yönetmeye başlayan Yüce Zerey, elbette dijital pazarlama konusunda küresel vizyona uygun yorumlar getirdi. Özellikle veri (data) konusunun çok konuşulduğunu ama bunun bir fetişizme dönüşmemesi gerektiğini ekledi. "Veriyi bilgeliğe (data to wisdom) dönüştürmek gerek. Büyük düşünüp, küçük başlamak ve veriyi anlamlandırarak gitmek gerek." dedi.

Zerey konuşmasının sonunda şu uyarıyı da ekledi;

'Etkileşim ile gösterim sayısı arasındaki ilişkiye dikkat etmek gerek. Belli bir etkileşim oranını yakalamayan dijital pazarlama paylaşımlarına yatırım yapılmamalı. Aksi takdirde post'un daha popüler olduğu konusunda kendinizi kandırabilirsiniz.'

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.