TEB Dijital Pazarlama Müdürü Gülben Yağcı, Webrazzi Dijital16 etkinliğimizde "Dijital Pazarlamanın Değişen Teknoloji ile Sınavı" başlıklı sunumuyla bizimleydi.
Dijital pazarlamanın finansal borsalarla ortak bir çalışma temeliyle hayatımızda etki göstermeye başladığını anlatan Gülben Yağcı, ihale üzerinde gelişen reklamcılık teknolojilerinin borsadaki riskleri de yaşayabileceğini ifade etti. Yağcı, Mart ayında Türkiye borsalarını hareketlendiren 'dude' kod adlı gizemli alıcının aslında yazılım algoritması olduğunun ortaya çıktığını hatırlattı ve bunu dijital pazarlama dünyasıyla ilişkilendirmemiz gerektiğini hatırlattı.
Gülben Yağcı, gelişen teknolojilerin hayatımıza farklı alanlarda kolaylıklar getirdiğini ama bir yandan da bizi tereddütte bırakan tarafları olduğuna değindi ve bu konuda bir kaç örnek verdi. Örneğin findface.ru, sosyal ağlarda kendimizi etiketlememizi sağlayan yüz/görsel tanıma teknolojisinin karanlık tarafını gösteriyor. Rusya merkezli uygulama, çektiğiniz fotoğraflardaki yüzleri Vkontakte'deki profil taramasıyla eşleştiriyor ve kim olduğunu bulmanızı sağlıyor.
Microsoft'un bilişsel hizmetleri içinde yer alan Emotion API'si ise yüz ifadelerinizin tanımlanması ve yaş tesbiti konusunda dikkat çekici tahminler yapabiliyor.
Sesli komut tarafında LG ve Samsung akıllı televizyonlarına değinen Yağcı, bu cihazların ortam seslerini dinleyerek 3. partilerle paylaşabileceğine dikkat çekti. Diğer yandan akıllı lenslerin hayatımızda fotoğraf çekme, sanal gerçeklik gibi alanlarda yeni boyutlar açtığını ama benzer riskleri beraberinde getirdiğini paylaştı.
Gülben Yağcı, son olarak Scientific American Innovator dergisinin 'Hafıza' başlıklı sayısına dikkat çekerek önümüzdeki dönemde Transendence filmindeki gibi bir geleceğe adım atabileceğimizi ifade etti.