Avrupalı mobil analitik şirketi adjust mobil uygulama indirmelerine dair Türkiye'yi de kapsayan karşılaştırmalı bir rapor yayınladı. Rapora göre Türkiye'deki mobil uygulama kullanıcıları uygulama kullanımı konusunda seçici davranıyor.
2015’te yıllık cirosunu yüzde 300 arttıran Berlin merkezli şirketin hazırladığı rapor farklı kıtalardaki ülkelerde mobil uygulama kullanım alışkanlıklarını analiz ediyor.
Örneğin Türkiye'deki akıllı mobil cihaz kullanıcılarının yüzde 90’ından fazlası (yüzde 90,3), indirmiş olduğu uygulamaları 2. haftadan itibaren kullanmayı bırakıyor. Yani 14 gün sonra indirdiğimiz uygulamaların yaklaşık yüzde 10'unu (%9,7) telefonumuzda tutuyoruz. Avusturalya'da ve Singapur'da bu oran yüzde 14 iken, ABD'de yüzde 10,5, Almanya'da yüzde 11.
İlk iki hafta çok kritik
İlk iki hafta içerisinde ise herhangi bir uygulamayı 2 günden az (1,8 gün) kullanıyoruz. Uygulama içerisinde de günde 1 dakikadan biraz fazla (64,9 saniye) vakit geçiriyoruz ki dünya ortalaması 1 dakikanın üzerinde (81 saniye).
Almanya'nın en hızlı büyüyen girişimlerinden biri olan adjust, Türk kullanıcılarının mobil uygulamalara bağlılık oranının (uygulamayı indirdikten sonraki ilk iki hafta içerisinde uygulamayı açma oranı) sadece yüzde 6,9 olduğunu gösteriyor ki bu da dünya genelindeki en düşük oranlardan biri.
Webrazzi Summit 2015'te ağırladığımız Adjust Türkiye ve MENA Bölge Müdürü ve MMA Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Ender Özcan, Statista'nın Türkiye verilerine göre 2013’ün son çeyreğinde cep telefonundan internete giren 16 milyon kullanıcı olduğunu paylaşıyor. Bu sene, bu sayının yaklaşık 35,2 milyona (nüfusun yüzde 44,4'ü) çıkması bekleniyor. Özcan, 2019’a kadar cep telefonu kullanıcı sayısının 48 milyon kullanıcıya çıkacağını ve Türkiye'denin potansiyelinin önemine vurgu yapıyor.
Beş farklı kıtada 11’den farklı şehirde ofisleri bulunan adjust'ın kapsamlı raporuna şu adresten ulaşabilirsiniz.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap