Alibaba'nın biletleme platformu Taobao Movie'ye 260 milyon dolar yatırım geldi

Alibaba'nın biletleme platformu Taobao Movie'ye 260 milyon dolar yatırım geldi

Alibaba'nın televizyon ve film endüstrisine dönük iştiraki Alibaba Pictures 1,7 milyon RMB yani 260 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırım Alibaba'nın biletleme platformu Taobao Movie için kullanılacak.

Bu yatırım Alibaba için önem taşıyor zira 2015'te Çin'de internetten satılan sinema bileti sayısı ilk kez fiziksel pazar satışlarını geride bırakmış. Taobao Movie de şu anda Çin'de 5 bin sinema salonu için bilet rezervasyonu yapıyor ki bunun Çin'deki tüm bilet gişelerinin yüzde 95'ini kapsadığı ifade ediliyor.

Paylaşılan bilgilere göre Taobao Movie, 2014 yılında Alibaba Group tarafından kurulmuş ve bir sonraki yıl Alibaba Pictures tarafından satın alınmış. Şu anda Baidu ve Tencent gibi devlerin yatırım yaptığı Nuomi, WePiao, Gewala gibi platformlar da bulunuyor. Özellikle Tencent'in yatırım yaptığı Meituan, Dianping ile yaptığı birleşmeden sonra geçtiğimiz aylarda 3,3 milyar dolarlık bir yatırım almıştı. Fırsat sitesi olarak hizmet veren Meituan & Dianping'in değerlemesi de 18 milyar dolar olmuştu.

Alibaba'nın verdiği bilgilere göre söz konusu yatırıma CDH Investments, Ant Financial (Alipay'in üst şirketi), Sina.com öncülük etmiş ve Taobao Movie için stratejik işbirlikleri sağlayacak bazı şirketler de yatırıma katılmış.

Bu yatırım Alibaba'nın internetten fiziksel pazara dönük yatırımlarından biri olarak da yorumlanıyor ki e-ticaret devinin son dönemde Ele.me adlı sipariş girişimine yatırım yaptığını hatırlatmakta fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.