TechCrunch Disrupt New York'ta finale kalan 6 yenilikçi girişim

TechCrunch Disrupt New York'ta finale kalan 6 yenilikçi girişim

Bu yıl da TechCrunch Disrupt New York etkinliğinde Startup Battlefield adıyla bir girişimcilik yarışması vardı ve gelecek vaadeden, yenilikçi girişimler sahneye çıktı. 50 bin dolarlık büyük ödülü kazanan girişimin Twitch alternatifi Beam olduğunu paylaşmıştık ve finale kalan diğer 5 girişimi de tanıtmakta fayda görüyorum.

Beam: 22 girişim arasından seçilerek finale kalan 6 girişim son olarak jüri karşısına çıktı ve ipi göğüsleyen Beam oldu. Beam, Twitch'e nazaran çok daha küçük bir gecikmeyle mesajlaşmanızı sağlayan ve izleyicilerin oyunu yönlendirebildiği bir platform. Eğer Twitch kadar büyüyebilirse durum ne olur bilmiyoruz ama şu anda Beam'in kurucusu Twitch’ın canlı yayınlarda 15-20 saniyeye çıkabilen gecikmelerin Beam’de saniyenin onda ikisi kadar olduğunu ifade ediyor.

WaterO: Startup Battlefield yarışmasının ikincisi WaterO, su filtrelemesi yapan bir cihaz. Kullandığı teknolojiyle kullanılan suyun sadece yüzde 20'sini boşa harcıyor. Girişimin kurucularına göre bu konuda normal kabul edilen oran ise yüzde 80 civarında. Üstelik WaterO, ekstra bir tesisat kurulumu gerektirmeden, tek başına filtreleme yapabiliyor. Fiyatı ise 399 dolar.

Ritual: Ritual beslenme konusundaki alışkanlıklarımızı değiştirecek bir vitamin kapsülü sunuyor. Günlük alınması gereken vitaminleri direkt kana karışacak şekildetek bir kapsül içinde gönderiyor. Günümüzde bir çok vitaminde ihtiyacımız olmayan içeriklerin olduğunu savunan Ritual, oldukça ideal bir formül bulduğunu iddia ediyor.

SeaDrone: Adından da anlaşılacağı üzere deniz altı insansız hava aracı (drone) geliştiren bir girişim. Su altı gözlemleri için oldukça yetenekli ve hesaplı bir cihaz geliştirdiklerini söyleyen SeaDrone ekibi, 2.699 dolardan başlayan fiyatlarla sipariş alıyor.

Bark: Çocukların internet ve sosyal ağ kullanımı arttıkça karşılaştığı sorunlar da dikkat çekici olmaya başlıyor. Bark da bu noktada devreye girerek çocukları zorbalık, cinsellik vb. mesajlaşmalardan korumayı vaad ediyor. Bark, şüpheli bir durumla karşılaştığında ebeveynleri uyarıyor ve çocukları internet bağımlılığına düşmesi gibi tehlikelerden de koruyor.

BitPagos: Blockhain temelli bir çevrim içi ödeme/kredi altyapısı. Kredi kartı kullanımının az olduğunu veya hiç olmadığı gelişmekte olan pazarlarda büyümeyi hedefliyor. BitPagos ile kullanıcıların çevrimiçi ödemeleri de sorunsuz şekilde yapabilmesi hedefleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.