Türk Telekom Programattik ürünüyle Türkiye programatik pazarına iddialı bir giriş yaptı

Türk Telekom Programattik ürünüyle Türkiye programatik pazarına iddialı bir giriş yaptı

Türk Telekom, dijital reklam pazarının son dönemdeki en sıcak alanlarından programatik reklamcılığa yeni bir ürünle adım attı. Programattik adlı ürününü tanıtan Türk Telekom, bu hamleyle Türkiye'deki pazarın büyümesine katkıda bulunmak istediğini söylüyor.

Programattik'i yapay zeka destekli ve RTB (açık artırma usülü) uyumlu bir platform olarak tanımlayan Türk Telekom, reklam verenlerinin Türkiye genelinde 11 binden fazla web sitesi ve mobil uygulamayla bağlantılı hale getirdiğini belirtiyor.

Türkiye reklam envanterinin tamamına ulaşan Programattik, talep halinde reklam verenlerin yurt dışındaki tüm envanterlere ulaşmasını da sağlama iddiasında. Platform benzerleri gibi reklam verenlerinin hedefli gösterimlerle marka bilinirliğini arttırma, hedefli tıklamalarla web sitesine trafik sağlama, aksiyon başı maliyet yaratan ürünlerle reklam verene üye getirme, başvuru toplama gibi iş hedeflerine ulaşmasını sağlıyor.

Her gün 1 milyar reklam görüntüleme kapasitesi sağladığını söyleyen Programattik, Türkiye'nin en çok ziyaret edilen 25 web sitesini de kapsıyor. Programattik'in rakiplerine göre önemli bir farkı, sahtecilikle savaşması ve hedeflediği sitelerin içeriğinin uygun olup olmadığını denetlemesi. Kötü trafiği engelleme iddiasındaki Programattik, hedef site içeriği uygunsuzsa gerçek zamanlı açık artırmaya girmiyor. Programattik platformu dijitalin en büyük kategorilerinden görüntü reklamlar ve performans reklamlarıyla çalışıyor. Buna ek olarak yeniden hedefleme çözümleri de sunuyor.

Konuyla ilgili açıklamasında, Türk Telekom İş Planlama Genel Müdür Yardımcısı Fırat Yaman Er, “Programattik ile Türkiye’de programatik reklamcılığın bilinirliğinin artmasını ve daha çok marka ve ajansın reklamlarını bu yöntemi kullanarak yayınlamasını amaçlıyoruz" diyor ve ekliyor: "Bu yenilikçi ürün, pazarın büyümesini hızlandıracak, markalara reklamlarını doğru kitlelerle buluşturma imkanı sunacak ve reklam yatırımlarının geri dönüşünü şeffaf bir şekilde takip edebilme olanağı sağlayacak. Programattik’in Türkiye’de dijital reklamcılığa yeni bir soluk getireceğine inanıyoruz. Programattik’i benzerlerinden ayıran en önemli özelliklerinin üstün teknoloji avantajı, yapay zeka algoritması, sahteciliği önleyen sistemi ve önde gelen yayıncılarla oluşturmaya başladığı data ağı olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca müşterilerimize onlarla birebir ilgilenebilecek bir operasyon ekibi ile hizmet veriyor ve onlara kampanya ve marka güvenliğinin yanı sıra etkin kriz yönetimi de sunuyoruz".

Programattik'i incelemek için bağlantıyı izleyin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.