Canlı yayın trajediyle buluştu: Fransa Periscope'ta intiharla ilgili soruşturma başlattı

Canlı yayın trajediyle buluştu: Fransa Periscope'ta intiharla ilgili soruşturma başlattı

Canlı yayın trajediyle buluşuyor bir süredir... Periscope'un bugüne kadarki en trajik canlı yayınlarından biri ise Fransa'da kaydedildi. Genç bir kadının intiharını Periscope üzerinden canlı yayınlaması üzerine Fransız yetkilileri olayla ilgili bugün soruşturma başlattı.

New York Times'ın haberine göre genç kadın, Paris'in güneyindeki bir tren istasyonunda 10 Mayıs tarihinde saat 16:30'da başlayan Periscope yayınında gelen trenin önüne atlayarak yaşamına son verdi. 1997 doğumlu olduğu belirtilen kadının yayın sırasında acısından ve intihar planından söz ettiği   belirtiliyor.

Söz konusu canlı yayın kaydı Periscope'ta erişilebilir durumda değil ancak henüz kesinliği doğrulanmamış bir video YouTube'da paylaşıldı. Burada kendini tanıtan genç bir kadın yaptığı canlı yayınla dikkat çekmeyi değil insanları aydınlatmayı umduğunu söylüyor. Akla ilk gelense bu videoyu izleyen insanların nasıl yanıt verdiği oluyor. Habere göre, kayıtlar genç kadının takipçilerinin kendisini ciddiye almadan "Bekliyoruz" hatta "Eğlenceli görünüyor" gibi yorumlar yaptığını gösteriyor. Genç kadının önlenemeyen intiharı yayın sırasında görünmüyor... Yayın "kurbanla birlikte trenin altındayım" diyen bir yetkilinin sesiyle sona eriyor. Yayının bin 208 izleyiciye ulaştığı notlar arasında.

Üzücü olay, Periscope'ta gördüğümüz şiddet içeren eylemlerin ilki değil. Kısa bir süre önce ABD'de 18 yaşındaki bir genç ve 29 yaşındaki bir adam, 17 yaşındaki genç bir kadının tecavüzünü Periscope'ta canlı yayınlamak suçundan cezaya çarptırılmıştı. Türünün ilk örneklerinden olan duruşmalar ceza kararlarının da yeniden düşünülmesini gerekli kırılıyor. Cezaya konu olan suçla birlikte bu suçun canlı yayından paylaşılması ayrı değerlendirilebiliyor.

Periscope'un şiddet içeriğinin paylaşılmasını nasıl önleyebileceği akla gelen sorulardan biri. Bununla birlikte popüler canlı yayın uygulamasının olaylara anında müdahale etmeyi kolaylaştırıp kolaylaştırmayacağı bir diğer soru...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.