BRAND SPEAK

Adınızın Yanına “İstanbul” Geliyor

Asırlar boyu adına şiirler yazılmış, şarkılara konu olmuş İstanbul şehri, aynı zamanda Türkiye’nin sahip olduğu değerli markaların başında geliyor. Adı anılınca herkesin aklına farklı bir görüntü getiren bu şehir, şimdi Nokta İstanbul projesiyle dijital dönüşüme ayak uyduruyor.

nic-istanbul

Asırlar boyu adına şiirler yazılmış, şarkılara konu olmuş İstanbul şehri, aynı zamanda Türkiye’nin sahip olduğu değerli markaların başında geliyor. Adı anılınca herkesin aklına farklı bir görüntü getiren bu şehir, şimdi Nokta İstanbul projesiyle dijital dönüşüme ayak uyduruyor. Dijital dünyadaki varlığınızı İstanbul ile kıymetlendirmek, nüfus müdürlüğüne gidip adınızın yanına İstanbul eklemekten çok daha kolay.

Milyonlarca web sayfası arasında kendi alan adınızı seçerken, popüler olan “.com” veya “.net” yerine daha kişisel, içinde Türkiye’den bir marka barındıran alan adı uzantısı tercih etmeyi düşünüyorsanız, “.istanbul” ve “.ist” artık hizmetinizde. 10 Mayıs itibari ile genel kayda açılmış durumda. Herkes istediği domaine başvurabilecek. İlk gelen alır! Jenerik alan adları ve girişimciler, yatırımcılar için de kaçırılmaz bir fırsat!

Nokta İstanbul adresi nasıl alınıyor?

Alan adınıza karar verdiğinizde, farklı alan adı satıcıları arasında dolaşmanız gerekmiyor. Tek yapmanız gereken nic.istanbul adresine girerek, seçtiğiniz alan adını sorgulamak. Burada iki seçenekle karşılaşıyoruz: Aynı alan adı “.ist” ve“.istanbul” şeklinde iki ayrı uzantıyla temin edilebiliyor. Sahip olmak istediğiniz alan adını, uzantısıyla birlikte sorgulayıp, müsait olduğu uyarısını görüntüledikten sonra, aynı sayfada bulunan Kayıt Operatörleri sekmesine girerek yeni alan adınızı satın alabileceğiniz tüm satıcılara ulaşmak mümkün oluyor.

Listede Türkticaret.Net, IHS Telekom ve Turhost gibi yerli operatörlerden, GoDaddy gibi global firmalara kadar pek çok seçenek yer alıyor. Daha önceden bir web sitesi için alan adı satın aldıysanız, bu çeşitlilik aynı zamanda size daha önce çalıştığınız satıcıdan kolayca alışveriş yapmanızı sağlıyor.

Portal yayına açıldığında çeşitli isimlerle boş alan adı denemeleri yaptım. Bu tecrübelerden yola çıkarak, sadece markanızla değil, kendi adınızla bile (soyadı olmadan) .istanbul uzantılı alan adına sahip olmanın mümkün olacağını gördüm. Eğer siz de adınızın sonuna İstanbul eklemek istiyorsanız, elinizi çabuk tutmanızda fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.