LinkedIn haberler için Instant Articles benzeri bir özellik geliştiriyor

LinkedIn haberler için Instant Articles benzeri bir özellik geliştiriyor

LinkedIn kullanıcılarının haberler platformundan hızlıca erişebilecekleri yeni bir servis üzerinde çalışıyor. Buzzfeed News'in haberine göre Facebook'un Instant Articles örneğini izleyen LinkedIn, özellik için son birkaç haftadır yayıncılarla görüşüyor.

Haberde LinkedIn'in yeni özelliği hakkında spesifik detaylar yer almıyor ve en önemli not Instant Articles benzeri olması. Yani özellik yayıncıların LinkedIn'de paylaştıkları içerikleri hızlı şekilde okurlarına göstermelerini sağlıyor. LinkedIn için de kullanıcılarını platformunda daha uzun süre tutmanın yeni bir yolu açılmış oluyor. Özelliğin Instant Articles gibi, gelir paylaşım modeliyle yayıncılara kazandırması bekleniyor.

LinkedIn konuyla ilgili Buzzfeed News'e yaptığı açıklamada gelişmeyi tam olarak doğrulamıyor ancak yalanlamıyor da. Yayıncılarla düzenli olarak görüşmeler yaptığını söyleyen LinkedIn, üyeleri için mümkün olan en iyi deneyimi sunmayı amaçladığını belirtiyor. LinkedIn bu tip bir geliştirmeyle, Facebook ve Google'ın ardından haberler için bu tip bir hızlı kulvar açan üçüncü büyük teknoloji şirketi olacak.

LinkedIn halihazırda içerik tarafında son birkaç yıldır agresif adımlarıyla dikkat çekiyor. 2013 yılında sosyal haber okuyucusu Pulse’ı 90 milyon dolara satın alması bunun en belirgin örneklerinden biriydi. LinkedIn 2016 ilk çeyrekte gelirlerinin yüzde 29'unu reklamlarsan sağladığını açıkladı. Bu gelirlerin yüzde 80'inin ise sponsorlu paylaşımlar oluşturuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.