HoloFlex: Holografik ve bükülebilir akıllı telefon

HoloFlex: Holografik ve bükülebilir akıllı telefon

Queen's University altında çalışmalarını sürdüren Human Media laboratuvarı holografik ve bükülebilir bir akıllı telefon geliştirdiklerini duyurdu. 3D ekrana da sahip olan telefona verilen isim ise HoloFlex.

Klasik 3D ekranlar her bir göz için bir imaj oluştururken HoloFlex'in ekranı ufak lenslerden oluşuyor ve ışığı farklı noktalara dağıtarak üç boyutlu görüntü oluşmasını sağlıyor. Bu teknoloji sayesinde kullanıcılar üç boyutlu görüntüyü görebilmek için özel gözlük takmalarına da gerek kalmıyor. Akıllı telefon ayrıca bükülebilir bir ekrana sahip. Ekranın bükülmesi herhangi bir görüntü kaybına da neden olmuyor.

Tüm buraya kadar anlattıklarımız heyecan uyandırmış olabilir ancak telefonun şu an için büyük bir handikapı var. HoloFlex'in ekran çözünürlüğü yalnızca 160 x 104 piksel. Ful HD akıllı telefon ekranlarına ve 4K televizyon ekranlarına sahip olduğumuz bugünlerde maalesef kabul edilemez bir çözünürlük. Ancak HoloFlex'in Human Media laboratuvarında geliştirilmeye devam edildiğini de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.