eBay, İsveçli yapay zeka girişimi Expertmaker'ı satın aldı

eBay, İsveçli yapay zeka girişimi Expertmaker'ı satın aldı

Dünyanın en büyük pazar yeri girişimlerinden biri olan ebay, yapay zeka teknolojilerine odaklanan İsveçli girişim Expermaker.com'u satın aldı.

2006 yılında kurulan Expertmaker, makine öğrenmesi ve yapay zeka teknolojilerine odaklanan bir girişim. Akıllı otomasyon ve optimizasyon alanında entegre çözümler sunuyor ve ölçeklenebilir büyük veri platformuyla ebay'in oldukça işine yarayacak gibi görünüyor.

Perakendeden nesnelerin interneti alanına kadar farklı uygulamalar geliştiren Expertmaker, altı yıllık tecrübesiyle geleneksel makine öğrenmesinin ötesini gören bir girişim. Daha kesin öngörüler, en iyi optimizasyon, daha derin ve ince kişiselleştirmeler yapabiliyor.

ebay, Expertmaker'ın müşterisiydi

ebay'in yapay zeka ve makine öğrenmesi yoluyla hem ürün/içerik hem de satıcılar tarafında daha güçlü bir platform haline gelmesi muhtemel. Zaten ebay, hali hazırda Expertmaker'ın müşterileri arasında gözüküyor ki bu da beklenen entegrasyonun daha çabuk gerçekleşebileceğini düşündürüyor.

Taraflar satın almayla ilgili mali bir detay paylaşmıyor ancak anlaşmanın ikinci finansal çeyrekte tamamlanması bekleniyor. Expertmaker, ebay'in Yapılandırılmış Veri (Structured Data) bölümüne bağlanacak ve girişimin kurucusu Lars Hard işinin başında olmaya devam edecek. Expertmaker ekibi de Malmö'de kalmaya devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.