Instagram'ın işletmeler için tasarladığı profil sayfasının görüntüleri ortaya çıktı

Instagram'ın işletmeler için tasarladığı profil sayfasının görüntüleri ortaya çıktı

Geçtiğimiz aylarda işletmeler için ek özelliklere sahip yeni profil sayfalarını kullanıma açacağını duyuran Instagram'ın bu yeni çalışmasına ait ilk ekran görüntüleri ortaya çıktı.

Later.com'un yayınladığı görüntülerde ilk dikkat çeken kısım ''Contact''(İletişim) butonunun sayfaya entegre edilmiş olması. Kullanıcılar ''Contact'' butonuna bastıklarında ''Email'' ve ''Get Directions'' seçenekleri karşılarına geliyor. Instagram bu yeni buton ile kullanıcıların işletmeler ile çok daha hızlı iletişime geçebilmelerine olanak sağlıyor. İşletmeler mail adreslerini profillerindeki biyografi kısmına yazdıkları zaman yüzlerce spam mailin de hedefi haline geliyorlardı.

instagram-isletme-sirket-profil-sayfasi

Contact butonu altında yer alan ''Get Directions'' da kullanıcıların şirketin ofis adresini harita üzerinden görebilmelerini ve eğer gideceklerse navigasyonu otomatik olarak kullanabilmelerini sağlıyor. Aynı şekilde bu özellikle de işletmeler adreslerini biyografi kısmına yazmaktan kurtuluyorlar.

Bir diğer dikakt çeken ayrıntı ise şirketlere faaliyet gösterdikleri alanı girebilecekleri ''Etiket'' alanının verilmiş olması. Şirketler alanlarına göre ''Teknoloji/Haber Sitesi'' ya da ''Sağlık/Spor Salonu'' gibi etiketleri sayfalarına girebilecekler. Şu an test aşamasında olan işletmeler için profil sayfalarının tüm kullanıcılara ne zaman açılacağı henüz bilinmiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.