VHX'i bünyesine katan Vimeo kullanıcıların kendi ücretli kanallarını açmalarını sağlayacak

VHX'i bünyesine katan Vimeo kullanıcıların kendi ücretli kanallarını açmalarını sağlayacak

Vimeo içerik üreticilerinin platform üzerinden gelir elde edebilmesini sağlayabilmek adına önemli bir teknoloji satın alması gerçekleştirdi. Şirket bireysel ve küçük şirketlerin birden fazla platformda kendi video içeriklerini abonelik modeli ile satabilmelerini sağlayan altyapı geliştiricisi VHX'i satn aldı.

VHX'in geliştirdiği altyapıdı üreticiler kendi içeriklerini VHX'i yükleyerek kullanıcıların Roku, Chromecast, AirPlay üzerinden içeriklerine erişerek satın alabilmelerini hatta isterlerse kendi uygulamalarını yapabilmelerini sağlayan bir altyapı sunuyordu. Bunun yanında VHX altyapısını kullananlar yine servisin sağladığı pazarlama ve takip araçlarına da erişim hakkına sahip oluyorlardı. Vimeo yaptığı açıklamada VHX'i satın aldığını ve şirketin sahip olduğu ekibin Vimeo'ya dahil olacağını duyurdu.

Bu satın almayla birlikte aslında Vimeo'nun Youtube'un Red servisine yakın bir noktada rekabet etmek istediğini söyleyebiliriz. Bilindiği gibi birçok bireysel içerik üreticisi Youtube Red üzerinden kendi kanallarındaki videoları aylık abonelik modeli ile satıyorlar ve gelir elde ediyorlar. Bu satın almayla birlikte Vimeo üzerinde de kullanıcılar kendi kanallarını oluşturarak Roku dahil birçok platform üzerinden satabilecekler. Yaratıcı ve özgün içerik anlamında çok değerli bir platform olan Vimeo'nun bu satın almayı daha farklı bir şekilde de kullanıp kullanmayacağını göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.