Alipay-Uber işbirliği 68 ülkeye genişledi

Alipay-Uber işbirliği  68 ülkeye genişledi

Şoförlü özel araç çağırma uygulaması Uber, Alipay ile olan işbirliğini aşağı yukarı tüm dünyayı kapsayacak şekilde genişlettiğini duyurdu.

Uber ile Alipay'in küresel işbirliği planı ilk olarak Ocak 2016'da duyurulmuştu. Bugün yapılan açıklamayla 15 ülkede aktif olan işbirliği yaklaşık 70 ülkeye yayılmış oldu. Finansal detayları açıklanmayan anlaşmaya göre artık 68 ülkede Alipay uygulaması içerisinden Uber aracı çağırmak mümkün olacak.

Alipay, bildiğiniz gibi Alibaba'nın ödeme sistemleri alanındaki iştiraki ve Çin pazarındaki gücüyle 450 milyon aktif kullanıcıya sahip. Yani Çin'de çevrimiçi ödeme yapan kullanıcıların çok büyük bir oranı Alipay kullanıyor. Uber de Alipay'i bir ödeme yöntemi olarka ilk kez 2014 yılında kullanmaya başlamıştı.Uber-Alipay

Uber'in iş geliştirme alanında Kıdemli Başkan Yardımcısı Emil Michael, bu işbirliğinin Uber'in şimdiye dek yaptığı en önemli anlaşmalardan biri olduğunu ifade ediyor ve Alipay'i 'dünyadaki en yenilikçi ödeme şirketi' sözleriyle övüyor.

Paylaşılan bilgilere göre Uber, 2015 sonunda Çin'de yüzde 33 pazar payına ulaşmış ve Çinliler kredi kartı kullanmaktansa Alipay hesaplarına güvenmeyi tercih diyor. Yapılan bu küresel açılım da Çinli nüfusun yurtdışında Uber'i kullanma şansını artıracağı anlamına geliyor. Çin'in Yeni Yılı kapsamında yapılan çalışma da bunun açık bir göstergesi, zira bu dönemde Uber'i Çin dışında kullananların sayısı 10 kat artmış.

Bildiğiniz gibi Uber'in iki önemli rakibi Lyft ve Didi Chuxing de, özellikle yurtışı seyahatindeki kullanıcılarını Uber'e kaptırmamak için, önemli bir ortaklık anlaşmasına imza atmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.