WhatsApp'ın Mac ve Windows için uygulama geliştirdiği iddia edildi

WhatsApp'ın Mac ve Windows için uygulama geliştirdiği iddia edildi

Yaklaşık bir yıl önce Web sürümünü yayına alan WhatsApp, kullanıcıların bilgisayarda daha etkin kullanım elde etmeleri için Windows ve Mac uygulamalarını devreye almaya hazırlanıyor.

Büyümesini sürdüren WhatsApp, hem mevcut kullanıcılarına daha pratik bir deneyim sunmak, hem de yeni alanlar yaratmak için geliştirmeler yapmaya devam ediyor. En son geçen sene Web sürümünü devreye alan şirket, bu defa daha radikal bir çıkışla, Windows ve Mac bilgisayarlar için uygulama hazırlığı içinde. Söz konusu geliştirmeye dair ekran görüntülerinin (aşağıdaki tweet'ten erişebilirsiniz) ortaya çıkmasıyla çakılan kıvılcım kısa sürede büyüdü.

Mobil uygulamanın avantajları bilgisayara gelir

Genel işlev almanında WhatsApp Web'den bir farkının olmasını beklemiyorum. Fakat cep telefonu uygulamasının getirdiği kullanışlı özelliklerin bilgisayar uygulamasıyla masaüstüne gelmesi kullanıcı deneyimini biraz daha iyileştirebilir.

Ele geçirilen ekran görüntülerinde "Mac OS X için İndir" ve "Windows İçin İndirin" ibareleri görülüyor. WhatsApp tarafından henüz bir doğrulama veya yalanlama yapılmadı. Mart başında PDF ile belge gönderme imkanını başlatan Whatsapp'ın, sıkıştırılmış dosyaların gönderimi için de çalıştığı bilgisi dolaşmaya başlamıştı. Bu hazırlıkların, bilgisayar uygulaması stratejisiyle örtüştüğünü düşünebiliriz.

Messenger ve Google Talk'un boşluğunu doldurabilir

Mobil telefonlardaki sohbet uygulamalarının yaygınlaşmasına paralel olarak, bilgisayarlardaki gerçek zamanlı sohbet yazılımları çaptan düşmeye başlamıştı. ICQ, Messenger, Skype ve Google Talk farklı zamanlarda yaygınlık göstermiş fakat son yıllarda etkilerini büyük oranda kaybetmişti. Mobil uygulama olarak doğan Whatsapp'ın, kendisini masaüstü istemcisi olarak da konumlandırması algı konusunda riskler içerse de büyüme konusunda büyük kazanımlar getirebilir.

Kişisel gizlilik ve mahremiyet sorunları büyüyebilir

Her türlü iletişim aracının, pratik kullanım ve avantajlarla birlikte mahremiyet konusunda bazı sakıncalar getirdiğine acı deneyimlerle şahit olduk ve yaşadık. Cep telefonu gibi çok kişisel bir cihazda yüklüyken bile ciddi sorunlara sebep olabilen WhatsApp'ın, bilgisayar uygulaması olarak yaygınlaşması, kişisel kontrolün bir nebze incelmesine sebep olabilir. Alacağınız genel tedbirler, bir başkasının sizin telefonunuzdaki WhatsApp QR kodunu kendi bilgisayarına okutmayacağını garanti etmiyor. Siz siz olun, WhatsApp'ınızın aynı ağ üzerinde sizden habersiz biçimde bir bilgisayarın tarayıcısına kurulmuş olup olmadığına dikkat edin. Telefondaki uygulamadaki WhatsApp Web bölümünden, aktif bilgisayar ve tarayıcı bilgisini kontrol edebilir, şüpheli durumlarda "Tüm bilgisayarlarda çık" diyerek tedbir alabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.