Nesnelerin interneti, bulut bilişim öncülüğünde büyümeye devam ediyor

Nesnelerin interneti, bulut bilişim öncülüğünde büyümeye devam ediyor

Technology Business Research (TBR) tarafından yayınlanan yeni rapora göre nesnelerin interneti (IoT) sektörü düzenli olarak büyümeye devam ediyor. TBR'ın IoT alanında 21 öncü şirketi ölçümlediği raporunda önemli detaylar yer alıyor.

Verizon, Microsoft, Intel, Google, Amazon, Siemens, Cisco, Ericsson ve Oracle gibi IoT sektöründe faaliyet gösteren 21 şirketi araştırmasına dahil eden TBR bunun sonunda pazarın yıllık bazda yüzde 14,8 büyüyerek yaklaşık 7 milyar dolarlık bir endüstri olduğunu belirtmiş. TBR yaptığı araştırmada nesnelerin interneti sektörünün büyümesinde özellikle bulut bilişim ve IT altyapılarının güçlü etkenler olduğunun da altını çizmiş.

Nesnelerin interneti alanında faaliyet gösteren şirketlerin sektörde lider olabilmek için önemli atılımlar yaptığını aktaran TBR, bunun temel nedeninin pazarın halen gelişmekte olması ve rekabetin ''şimdilik'' sert geçmemesi. Potansiyel müşterilerin şu anda limitli sayıda belirli aşamaya gelmiş üreticiyle çalışabileceğini düşünürsek şirketler bu düşüncelerinde haklılar.

Görsel Kaynak: Melpomene / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.