PwC: E-spor 2016 yılında 463 milyon dolarlık bir endüstri olacak

PwC: E-spor 2016 yılında 463 milyon dolarlık bir endüstri olacak

PwC E-spor endüstrisi ve oyuncular üzerine yaptığı araştırmasını yayınladı. 767 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen oyunculara yönelik anketin yanında şirket E-spor endüstrisinin geleceğine yönelik de önemli tahminler paylaştı.

Raporda ilk dikkat çeken bilgi E-spor endüstrisinin 2016 yılında 463 milyon dolar gelir elde edeceği. PwC'nin yaptığı bu tahmin doğru çıkarsa pazar bir önceki yıla göre yüzde 43 gibi önemli bir ölçüde büyümüş olacak. Ancak Deloitte'un Ocak ayında yayınladığı 500 milyon dolarlık pazar beklentisine göre düşük kalıyor. 767 E-spor izleyicisinin katıldığı anketin sonuçlarını da yayınlayan PwC katılımcıların yüzde 57'sinin kendilerini ''hardcore gamer''(bizim gerçek/sıkı oyuncu olarak çevirebileceğimiz) olarak konumlandırdığını söylemiş.

Katılımcıların yaklaşık yüzde 33'ünün 18-24 yaş aralığında olduğu bir diğer önemli bilgi. Bu da E-spor kitlesinin beklentileri şaşırtmayacak şekilde genç olduğunu gösteriyor. eSpor izleyicilerinin yüzde 63'ü Counter-Strike tarzı oyunlar izlediklerini belirtirken yüzde 37'si MOBA kategorisinde bulunan League of Legends ve Dota 2 gibi oyunları izlemeyi tercih ediyor. Deloitte ve PwC'nin yayınladığı raporları göz önünde bulundurduğumuzda E-spor endüstrisinin birkaç yıl sonra milyar dolarlık bir sektör olacağını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.