eSporda donanım liderliğine oynayan Acer yeni Predator serisi bilgisayarlarını tanıttı

eSporda donanım liderliğine oynayan Acer yeni Predator serisi bilgisayarlarını tanıttı

Önümüzdeki yıl sonunda 150 milyonluk sürekli takipçi kitlesine sesleniyor olması beklenen espor pazarında donanım liderliğine oynayan firmalardan biri Acer. Şirket, bu alandaki övünç kaynağı olan Predator serisinin son çarpıcı ürünlerini New York'ta düzenlenen next@Acer küresel basın etkinliğinde duyurdu. G1 ve 17X'in temel özelliklerine hızlıca birlikte göz atalım.

Predator_G1_ledsEtkinliğin yıldızı sayılabilecek Predator G1 masaüstü oyun bilgisayarı, selefine göre biraz daha hacim kaybettirilerek 16 litrelik kompakt bir gövdeye sığdırılmış. Böylece evin dışında da, örneğin eSpor oyun partilerine veya turnuvalara giderken taşınması daha az yorucu hale getirilmiş. Tabi yeni seriyle birlikte gelen, paralel tasarım çizgilerini taşıyan çanta ve bavullar da iş görüyor.

Tam boy NVIDIA GeForce GTX, 6. nesil i7 Intel Core işlemci ve 64GB'a kadar DDR4 bellek, G1'in temel donanım seçenekleri. Diğer konfigürasyon seçenekleri arasındaysa G-SYNC ve 4K2K Ultra Yüksek Tanımlı görsel destek, Creative Soundblaster X-Fi MB5 ve 7.1 kanallı ses desteği, 4TB'a kadar (7200 RPM) sabit disk sürücüsü sayılabilir. Türkiye'de piyasaya çıkacak olan G1'lerin hangi konfigürasyonlara sahip olacağını ilerleyen haftalarda öğreneceğiz. Aşağıda bahsettiğimiz 17X dizüstü oyun bilgisayarları gibi G1'in de sanal gerçeklik başlıklarıyla uyumlu olduğunu ekleyelim.

Predator 17 X dizüstü

acer_predator_17_Xnext@Acer etkinliğinin oyun tarafındaki bir diğer yıldızı Predator 17 X'te, CPU için 4.0GHz'e kadar, GPU için 1310MHz'e kadar ve VRAM için 3.7GHz'e kadar turbo hızlar sağlanabiliyor. G1 ile paralel işlemci konfigürasyonlarına sahip 17X özellikle üç fanlı soğutma sistemiyle övünüyor. Dizüstünün altındaki ızgaralar yerine kasanın ön tarafından içeri alınan hava yatak olarak ilerleyip arkadan dışarıya veriliyor ve böylece cihazın altındaki ısınma minimize ediliyor. GPU'nun yakınına yerleştirilen ve dünyanın en ince metal kanatlarına (0.1 mm) sahip olduğu belirtilen 'Aeroblade' fanın 'uçak kanadı davranışını simule ederek' fan hızını arttırken bir yandan da hava direncini ve gürültüyü azalttığını Acer'ın verdiği bilgiler arasında.

Predator-17_X

Ne zaman ve kaça?

Predator 17 X dizüstü bilgisayarların önce Mayıs'ta Çin'de, Haziran'daysa Kuzey Amerika ve Avrupa'da piyasaya çıkacak. Avrupa fiyatının 2,500 euro civarında olması bekleniyor. Predator G1 masaüstü bilgisayar ise Haziran'da Avrupa'da, Temmuz'daysa Çin ve Kuzey Amerika'da satışa sunulacak. Avrupa fiyatı aşağı yukarı 1,200 eurodan başlıyor. Etkinlikte duyurulan diğer ürünler için next@Acer adresine uğrayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.