Aydın Şenkut'un kurucusu olduğu Felicis Ventures, 200 milyon dolarlık yeni fonunu kapattı

Aydın Şenkut'un kurucusu olduğu Felicis Ventures, 200 milyon dolarlık yeni fonunu kapattı

Silikon Vadisi'nin önde gelen yatırımcılarından (hatta 'super angel') Aydın Şenkut'un kurucusu olduğu Felicis Ventures yeni fonunu kapattı. Onuncu yılında olan Felicis Ventures'ın beşinci fonunun değeri tam 200 milyon dolar. Bu rakam Felicis Ventures'ın 2014'ün Ağustos ayındaki son fonunun 2 katından da fazlasına denk geliyor.

Bugüne kadar çok sayıda başarılı ve karlı yatırımın altında imzası bulunan Felicis; General Motors'un 1 milyar dolara satın aldığı Cruise Automation, Cisco'nun 1,2 milyar dolara satın aldığı Meraki ve Amazon tarafından 970 milyon dolara satın alınan Twitch gibi girişimlerin yatırımcısıydı. Felicis'in yatırım yaptığı girişimler arasında öne çıkan diğer isimleri ise Adyen, OptimizelyShopify, Fitbit ve Rovio olarak sıralayabiliriz.

Türkiye doğumlu olan Şenkut, aynı zamanda Google'ın ilk çalışanlarından biri (ortada)
Türkiye doğumlu olan Şenkut, aynı zamanda Google'ın ilk çalışanlarından biri (ortada)

3 IPO, 61 çıkış

Hem coğrafya hem yatırım miktarı hem de girişim kategorisi olarak kendisine net sınırlar çizmeden yoluna devam eden Felicis Ventures; bugüne kadar yatırım yaptığı girişimlerden 3 tanesinin IPO yapışına şahit oldu. Diğer yandan Felicis'in 61 'exit' yakaladığının da altını çizelim.

Bugün 200 milyon dolarlık yeni fonunu kapatan Felicis Ventures'ın kurucusu Aydın Şenkut, Webrazzi Summit 2012 konuşmacılarından biriydi. Arda Kutsal ile karşılıklı bir söyleşi yapan Aydın Şenkut'un oturumunu buradan izleyebilirsiniz.

Görsel Kaynak: TechCrunch (Solda sağa: Renata Quintini, Wesley Chan, Aydın Şenkut, Guergana Tomova ve Sundeep Peechu)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.