Kitle kaynaklı mobil iş gücü platformu Roamler 4.5 milyon euro yatırım aldı

Kitle kaynaklı mobil iş gücü platformu Roamler 4.5 milyon euro yatırım aldı

Devir proje bazlı çalışma devri. Mobil iş gücü etrafında şekillenen hemen her iyi girişim büyümeye bu sayede devam ediyor. Bu durum, kitle kaynaklı en popüler mobil platformlardan biri olan Roamler'e  4.5 milyon euro yeni yatırım getirdi.

2011 yılında Amsterdam'da kurulan Roamler, bugün aralarında Türkiye'nin olduğu yaklaşık 14 ülkede faaliyet gösteriyor. Perakende dikeyinde uzmanlaşan Roamler, şirketlerin saha operasyonları için mobil iş gücüne erişimini kolaylaştırıyor. Roamler uygulaması üzerinde yayınlanan geçici işleri yapan kullanıcılar para kazanırken, konum takibi özelliğiyle en doğru ve güncel verileri analiz edilip, firmalara raporlanıyor. Bu dikeye özel Roamler Retail platformunu sunan girişim, Coca Cola ve Procter & Gamble gibi müşterilerle çalışıyor.

roamler4

Yatırımla birlikte büyümeye odaklanacak olan Roamber bunun için yeni geliştirdiği Roamler Tech platformuna odaklanacak. Kurulum hizmetiyle başlayan platformun ilk iş ortağı ise akıllı termostat üreticisi Eneco. Roamler Tech platformu Eneco'nun yeni ürünü Toon termostatın kurulumuna aracılık edecek. Bununla birlikte Roamler uluslararası açılımını da hızlandıracak.

Bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 12 milyon doları geçen Roamler'in yeni yatırımcısı ise Endeit Capital oldu. Yatırım şirketi Roamler CEO'su Jeroen ten Haave'nin bir önceki girişiminin de ortakları arasındaydı. Girişim 2011 yılında Xerox'a satıldı. Roamler 2014 yılından bu yana Türkiye'de faaliyet gösteriyor ve pazardaki en güçlü rakibi Twentify.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.