Magic Leap güvenlik şirketi NorthBit'i satın aldı

Magic Leap güvenlik şirketi NorthBit'i satın aldı

Magic Leap StudiosArtırılmış gerçeklik alanında çalışmalar yapan ve her yayınladığı demo ile dikkatleri üzerine çeken Magic Leap, İsrail merkezli güvenlik şirketi NorthBit'i satın aldığını duyurdu.

Magic Leap'in artırılmış gerçeklik alanında geliştirdiği yeni teknolojilerin bugün kullanım alanı olarak birçok kullanıcının aklına ilk oyun ve film endüstrisi geliyor. Ancak uzmanlara göre arttırılmış gerçekliğin en fazla yararlanabileceği bir diğer alan da sağlık endüstrisi. Bunun için de şirketlerin sahip oldukları kullanıcıların gizliliğine büyük önem vermesi ve onların kişisel bilgilerini koruması gerekiyor. Magic Leap'in de bu satın almayla birlikte kendi güvenlik sistemini daha da geliştiriceği aşikar.

Digi-Capital'in yayınladığı rapor artırılmış & sanal gerçeklik endüstrisinin 2020 yılında 120 milyar dolarlık bir pazar hacmine ulaşacağını savunuyordu. Gelecekte bu kadar büyümesi beklenen ve direkt son kullanıcıya hitap edecek bir endüstri için güvenlik son derece önemli. Magic Leap'in şirket değeri ise şimdiden 4,5 milyar dolara ulaşmış durumda. Şirketin artırılmış gerçeklik ile sinematik deneyimi birleştirdiği demo çalışmasının videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.