Shopify, sanal pazarlama asistanı Kit CRM'i satın aldı

Shopify, sanal pazarlama asistanı Kit CRM'i satın aldı

Microsoft ve Facebook yaptığı duyurularla sohbet botlarının hayatımızda önemli bir yer edineceğini pekâla gösterdi. E-ticaret platformu Shopify ise sanal pazarlama asistanı Kit CRM'i satın alarak bu alanın geleceğine yeni bir ışık tuttu.

chat botSanal pazarlama asistanı olarak tanımlanan Kit, SMS ve diğer mesajlaşma platformlarını kullanarak e-ticaret girişimlerinin satışlarını artırmayı hedefleyen bir girişim. Kullanıcılara doğru zamanda doğru soruları sorarak, e-posta atarak veya Facebook reklamı girerek hedeflenen satış rakamlarına ulaşılmasını sağlıyor.

Yapay zeka algoritmalarıyla geliştirilen Kit, geçen ay uygulama programlama arayüzünü (API) açarak daha etkili bir çıkış yapacağını göstermişti. Fakat Shopify, vizyonlarının tamamen örtüştüğünü söylediği Kit'i satın almakta gecikmedi ve Kit'in potansiyel gücü Shopify 'ın eline geçmiş oldu.

E-ticarete ivme kazandıracak

Satın alma konusunda finansal bir detay paylaşılmıyor ancak her iki taraf da ortak hedefleri olduğunu dile getiriyor. Shopify, dün Facebook Messenger için e-ticaret botları geliştireceğini açıklayarak boş durmayacağını göstermişti ve artık Kit'in App Store'da bir Shopify uygulaması olarak konumlandırılacağı belirtiliyor.

2013 yılında kurulan Kit'in Shopify'a şu anda nasıl bir gelir kazandıracağını bilmiyoruz ama benzer girişimlerin önümüzdeki dönemde e-ticarete ivme kazandıracağına şüphe yok.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.