Enuygun.com, Wingie markasıyla yurt dışında bilet satışına başlıyor

Enuygun.com, Wingie markasıyla yurt dışında bilet satışına başlıyor

Türkiye'nin en popüler online uçak bileti satış noktalarından biri haline gelen Enuygun.com'un CEO'su Çağlar Erol, geçtiğimiz Kasım ayında konuk olduğu NOAH 2015 konferansında girişimin 2016'da yurt dışına açılması planından bahsetmişti. Bu planla ilgili detayları ilk kez paylaşan Enuygun.com, yurt dışına Wingie.com markasıyla açılacağını duyurdu. Wingie'nin hedefi önümüzdeki beş yıl için hedefi dünya genelinde 5 milyon uçak bileti satışı yapmak.

Bugün düzenlediği bir basın toplantısıyla 2016 yılına dair hedeflerini paylaşan Enuygun.com, 2016 yılında Türkiye'de toplam 4 milyon uçak bileti satacağını ön görüyor. Enuygun.com web sayfası ve Uçak Bileti by Enuygun mobil uygulamaları üzerinden kullanıcıların binden fazla havayolu şirketine ait uçak biletlerini avantajlı satın almasını sağlayan girişimin bugün paylaştığı veriler bu hedefi destekliyor.

Bilet satışlarının yüzde 60'ı mobilden

Aylık 200 bin bilet sayısına ulaşan Enuygun.com, 7,5 milyon ziyaretçi ve 40 milyondan fazla sayfa gösterimine sahip. Türkiye'de satın alınan her 40 yurt içi uçak biletinden biri Enuygun üzerinden satılıyor. Kurucu ortağı ve CEO'su Çağlar Erol, uzun vadeli hedeflerinin Türkiye’deki tüm uçak bileti pazarının yüzde 10’una ulaşmak ve tüm satışlarının yüzde 20’sinin yurt dışında gerçekleşmesini sağlamak olduğunu söylüyor.

Türkiye en çok online seyahat alışverişi yapan ülkelerden biri. Mobil seyahat rezervasyonunu en fazla kullanan altıncı ülke olan Türkiye, yüzde 60’lık oran ile online alışverişte en fazla seyahat satın alınan ülkeler arasında üçüncü sırada. Bilet satışlarının yüzde 60'ını mobilden gerçekleştiren Enuygun önümüzdeki üç yılda bu oranında yüzde 80’i aşmasını bekliyor.

Enuygun.com, küresel markası Wingie ile ilk etapta İngilizce ve Almanca dillerinde hizmet verecek. İlk yılı bir test aşaması olarak gören Erol, bu süreçte Wingie üzerinden 20 bin adet bilet satışı yapacaklarını tahmin ediyor. Önümüzdeki yıldan itibaren hızlanarak beşinci yıl sonunda yurt dışında beş milyon uçak bileti satmayı hedefliyor Wingie.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.