Google Takvim uygulaması yapay zeka desteğiyle hedefleriniz için zaman yaratıyor

Google Takvim uygulaması yapay zeka desteğiyle hedefleriniz için zaman yaratıyor

Mobil odaklı düşünme anları önceliklendiriyor. Bu esneklik sayesinde dijital, spontane hayat akışımıza daha uyumlu hale geliyor. Google bunun uzunca süredir farkında ve ürünlerinde bu perspektifle önemli yeniliklere gidiyor. Bu trende son eklenense Google Takvim uygulaması oldu.

Google, Takvim iOS ve Android uygulamarına Goals yani hedefler adında yeni bir özellik eklediğini duyurdu. Yeni özellik bugüne kadar sizden aldığı komutlara göre statik bir şekilde çalışan Takvim uygulamasını proaktif bir hale getiriyor. Bunu yapay zeka desteğiyle başaran Goals, Takvim'de gün ve saat bulma görevini sizin yerinize yapma iddiasında. Size yalnızca hedefi paylaşmak kalıyor.

Haftada iki gün yogaya ya da üç gün spor salonuna gitmek gibi hedefleri haftalık takvimimizde belirli günlere oturtmaya çalışsak da bu günler çoğu zaman kayar, takvim değişir. Son dakika gelişmeleri ya  da üşengeçlik gibi geçerli nedenler ekranda gördüğünüzü, hatırlatmalarınızı boşa çıkarır. Goals bu gerçeği göz önünde bulunduran bir özellik olmasıyla önemli.

Belirlediğiniz hedefler için takviminizde uygun zamanları bulan ve hatırlatmalar kuran özellik, hedefin gerçekleşmemesi durumunda size yeni zaman aralıkları buluyor. Özellik Google'ın geçtiğimiz yıl satın aldığı akıllı takvim uygulaması Timeful teknolojisinden faydalanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.