Cortana artık Fransızca, Almanca, İtalyanca ve İspanyolcadan anlık çeviri de yapacak

Cortana artık Fransızca, Almanca, İtalyanca ve İspanyolcadan anlık çeviri de yapacak

Sohbet botları alanında rekabet devam ederken Microsoft, akıllı asistanı Cortana'nın yeni dillerde tercümelere başladığını duyurdu.

iOS uygulaması da olan Cortana, Windows 10 ile hayatımıza giren ve hem mobilde hem webde kullanılabilen bir akıllı asistan. Hey Cortana diye seslendikten sonra çeşitli sorularınıza yanıt veriyor ve bir süredir yabancı dillere çeviri de yapıyor.

Microsoft ekibinin yaptığı açıklamaya göre daha önce ABD ve Çin'de kullanıma açılan Cortana'nın çeviri özelliği artık Fransızca, Almanca, İtalyanca ve İspanyolca dillerinden de çeviri yapacak. Sesli girişlere anlık çeviriyle karşılık veren Cortana, Windows 10'un yerelleştirilmiş sürümlerinde bu 4 dilden çeviri yapabilecek.

iOS için Translator (Çeviri) uygulamasına çevrimdışı kullanım özelliği getiren Microsoft, Cortana'nın Fransızca, Almanca, İtalyanca ve İspanyolca'dan çeviri yapabileceği dil listesinin oldukça uzun olduğunu paylaşıyor. Boşnakça'dan Flamanca'ya, Urduca'ya Türkçe'ye kadar bir çok dilde çeviri yapılabilecek. İngilizce'den çeviri ise zaten mevcut bir özellikti.

Cortana'ya Türkçe'den çeviri özelliğinin ne zaman geleceğini ise beklemeye devam ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.