Daily Mail de Yahoo'nun taliplileri arasına katılıyor

Daily Mail de Yahoo'nun taliplileri arasına katılıyor

1994 yılında David Filo ve Jerry Yang tarafından kurulan Yahoo için Daily Mail'in de teklif vermeye hazırlandığı açıklandı. Wall Street Journal'ın aktardığına göre Daily Mail özel sermaye fonları üzerinden 2 farklı teklif vermeyi planlıyor.

WSJ'nin haberine göre Yahoo'nun temel web işi bir özel sermaye fonu tarafından satın alınacak ve Daily Mail, ya Yahoo'nun medya ve haber tarafını yönetecek ya da bu birimler Daily Mail ile birleştirilecek.

Yahoo'yu satın almakla ilgilenen şirket sayısının 40'ı bulduğu tahmin ediliyor ve bu şirketler arasında Google ve Verizon gibi devler de bulunuyor. Yahoo'nun haber tarafından güçlü bir portal olması Daily Mail için çekici gelse de İngiliz medya şirketinin işinin kolay olmadığını da söyleyebiliriz. Zira medya tarafında Time Inc. gibi önemli bir markanın da alıcı adayları arasında olduğu biliniyor.

Yahoo, 2015'in son çeyreğinde iş gücünü yüzde 15 azaltmak gibi stratejik planları olduğunu paylaşmıştı. Alibaba’nın hissesi olmayan bölümlerde yeni yapılanmaların yanısıra şirketin ana iş kolunu satışa çıkarılabileceği yine aynı dönemde gündeme gelmişti. Yahoo'nun gelirleri 2015’in son çeyreğinde 1,27 milyar dolar olarak kayıtlara geçmiş ve bir önceki yılın aynı dönemiyle neredeyse aynı seviyede kalmıştı.

2000'li yılların başında Dotcom Patlaması'ndan sağ kurtulan nadide şirketlerden biri olan Yahoo, kötü gidişe bir dur demek için Google'ın başkan yardımcılarından Marissa Mayer'i CEO'luk görevine getirmişti ancak Mayer tüm taktiklerine ve çeşitli satın almalara rağmen Yahoo'yu yeniden Google'a rakip bir şirket seviyesine taşıyamadı. 22 yıllık Yahoo hikayesinin nasıl bir sonla kapanacağını merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.