VideoStitch, canlı yayın özellikli VR kamerası Orah 4i'yi tanıttı

VideoStitch, canlı yayın özellikli VR kamerası Orah 4i'yi tanıttı

Temmuz ayında 2,25 milyon dolar yatırım alan VideoStitch, sanal gerçeklik için yeni 360 derece kamerası Orah 4i'yi tanıttı.

Daha önce paylaştığımız gibi 2012 yılında Nicolas Burtley tarafından kurulan VideoStitch'in COO'su ve yatırımcısı Türkiye'den, Aksel Piran. Paris merkezli şirket, kamera düzeneği fark etmeksizin 3 boyutlu video üretimini hızlandıran bir teknoloji geliştiriyor ve yeni ürünü Orah 4i ile yüksek çözünürlüklü 360 derece video çekimini kolaylaştırıyor.

Orah 4i ile hem sanal gerçeklik gözlükleri hem de çevrimiçi video platformları için 360 derece videolar çekmek mümkün. Üstelik kolay kurulumuyla kablolara dolanmanıza gerek kalmadan çekim yapabilmenizi sağlıyor. En önemli özelliklerinden biri de canlı yayın yapmaya imkân tanıyor olması.

https://www.youtube.com/watch?v=b-iI58lJ1fU

Orah 4i, 4K çözünürlükte (4096x2048) kayıt yapabiliyor ve 360 derece ambisonic ses yakalama özelliğiyle daha başarılı bir deneyim sunuyor. Orah 4i'nin fiyatı 30 Nisan'a kadar 1,795 dolar olarak belirlenmiş. Bu süre sonunda ise tavsiye edilen satış fiyatı ise  3,595 dolar olacak.

Geleceğin en ilgi çekici teknolojilerinden biri hiç şüphesiz sanal gerçeklik ve eğer bu alanda içerik üretimiyle ilgileniyorsanız orah.co'dan detaylı bir inceleme yapmayı ihmal etmeyin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.