Brocade, akıllı şehir ve IoT liderliği için Ruckus'u 1,2 milyar dolara satın aldı

Brocade, akıllı şehir ve IoT liderliği için Ruckus'u 1,2 milyar dolara satın aldı

Kablosuz ağ donanımları geliştiren Ruckus Wireless, veri merkezleri için ağ sağlayıcısı Brocade Communications tarafından 1,2 milyar dolar karşılığında satın alındı.

Mobil geniş bant hizmetleri ve nesnelerin interneti alanında önemli bir gelişme olarak kabul edilen bu satın alma, Brocode'un LTE, 5G ve akıllı şehirler için elini güçlendirecek. Şirket, söz konusu anlaşma bedelinin bir kısmını nakit bir kısmını da hisse olarak ödeyecek. Ruckus hissedarları hisse başına 6,64 dolar nakit ve 0,75 Brocade hissesi sahibi olacak.

İşletmeler için ağ hizmetleri sunan Brocode, Ruckus Wireless'ı satın alarak daha güçlü bir iletişim ve hizmet altyapısı sunmanın yanında, hızlı büyüyen kablosuz LAN ürünleri pazarında da liderliği hedefliyor. Akıllı şehirler için nesnelerin internetini daha yetkin bir şekilde kullanabilecek.

Brocade

Brocade Communications'a katılan Ruckus biriminin mevcut CEO Selina Lo tarafından yönetileceği ve Brocade CEO'su Lloyd Carney'e raporlama yapacağı da paylaşılan bilgiler arasında.

1995'te kurulan ve 4700'den fazla çalışanı olan Brocade Communications'ın piyasa değeri şu anda 3,2 milyar dolar değerinde.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.