Borsatekno: İkinci el telefonlar için satış garantili, güvenli ve pratik alışveriş kanalı

Borsatekno: İkinci el telefonlar için satış garantili, güvenli ve pratik alışveriş kanalı

İkinci el akıllı telefon satmak için akla gelen ilk adres ilan sayfaları olsa da bunun en zahmetsiz çözüm olduğunu söylemek zor. Zira telefonunuzun fotoğrafını çekmekten hasarlarını nasıl tanımlayacağınıza kadar aslında uzmanlık gerektiren konular vakit alır, alıcı ve satıcı arasında güven gerilimi son ana kadar devam eder ve ortalama satış süreniz bazen bir aya kadar uzar. Alternatifi sayılabilecek ikinci el offline telefon mağazalarının en önemli handikapı ise pazarlık gücü sayesinde düşük fiyat teklifi sunmaları...

Piyasada daha iyi en az bir alternatifin daha olması gerektiği gerçeğinden yola çıkan Borsateknocom, ikinci el telefonun alışverişi için en pratik yollardan biri. Telefonunuzu yaklaşık 3 dakikada satışa çıkardığınız site alış garantisi sayesinde ortalama 3.5 gün içinde cihazınızı elden çıkarmanızı sağlıyor. Satış süreci oturduğunuz yerden tamamlanıyor, telefon kuryeyle kapınızdan alınıyor.

borsatekno2

KOSGEB destekli Borsatekno.com Turkcell ve Trendyol deneyimlerinin ardından kendi girişimini kurmaya yönelen Umut Özgündüz ve Şevki Cengiz'in ortak girişimi. İkilinin yaklaşık bir yıllık çalışmanın ardından geçtiğimiz yıl kurdukları Borsatekno, Aralık başında faaliyete başladı. Geçen sürede 7 bin üyeye ulaşan Borsatekno, 300'den fazla kişinin telefonunun satışına aracılık etti. Girişim için en önemli istatistikse müşteri memnuniyetinin 10'da 10 olması. Zira Borsatekno'nun piyasadaki devasa rakipleri karşısındaki en önemli iddiası bu: Kullanım kolaylığı.

Borsatekno ödeme, lojistik ve yasal ve fonksiyonel kontrolleri üstlenen ve alıcı ile satıcıyı karşılaştırmayan bir web sitesi. Değer teklifi "kolayca sat" ya da "güvenle al". Yine rakiplerine kıyasla düşük komisyon oranlarıyla çalışan sitenin, fiyatı 2 bin liradan fazla olan yüksek uç cihazlardan yüzde 10'un altında kazandığını söylüyor Umut. Satıcılar için herhangi gizli bir maliyetin olmadığı sitede, satıştan itibaren en geç yedi gün içinde ödemeniz hesabınızda oluyor.

Türkiye'de ikinci el cep telefonu piyasası ve biraderler

Türkiye'de ikinci el telefon piyasası da birader kültürüyle iç içe. Öyle ki ana akım ilan sitelerinde satıcı profillerinin yüzde 90'ından fazlası erkek. Borsatekno'nun kurumsal ve müşteri memnuniyeti odaklı yaklaşımı bu oranı kadınlar lehine değiştirmesini sağlamış. Bizimle paylaştıkları verilere göre, Borsatekno.com'un satıcı ve alıcılarının yüzde 50'sinden fazlası kadın.

Bugün ağırlıklı olarak C2B ve C2C odaklı çalışan Borsatekno.com, aldığı tüm ürünleri kontrol ediyor. Kullanıcı tarafından beyan edilenden daha kötü durumdaki cihazlar için teklif revize edilip, tekrar kullanıcıya danışılıyor. Umut, bugüne kadar bu oranın tüm satışların ancak yüzde 10'unu oluşturduğunu söylüyor. Satışa hazır hale gelen ürünlerse son kullanıcılar için web kanalında listeliyor. Listelenen ürünler ilk haftada  satılmazsa anlaşmalı olunan alıcılar tarafından toptan satın alınıyor.

borsatekno teklif

Borsatekno.com bugün  yalnızca 5 ana markanın 47 ana modeli için teklif veriyor. Kapasite ve cihazın durumu gibi alt kırılımlar da eklendiğinde herhangi bir t anında sitede 390 farklı fiyat görülebiliyor. Bu 47 model, pazarın ciro olarak yüzde 70'i , adet olarak yüzde 40'ına denk geliyor. Borsatekno.com'da tahmin edebileceğiniz gibi ikinci el pazarının en dinamik ürünleri yer alıyor ancak Blackberry ya da Nokia gibi markalara son kullanıcı talebi olmadığı için teklif bulunmuyor. Yine de kullanıcılar görmek istedikleri ürünleri form doldurarak iletebiliyor.

Borsatekno.com ikinci el piyasasındaki standartları yukarı çekerek pazarı da büyütebilecek bir girişim. Türkiye'de ikinci el telefon alışverişlerinin ancak yüzde 8'inin internet üzerinden gerçekleştiği tahmin ediliyor. Bu bağlamda Borsatekno, offline alışverişlere sunulan en iyi online alternatiflerden biri.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.