Silikon Vadisi'nin en pahalı 3 bölgesi: California Avenue, Palo Alto, Menlo Park

Silikon Vadisi'nin en pahalı 3 bölgesi: California Avenue, Palo Alto, Menlo Park

Silikon Vadisi'nin merkezi olan Bay Area, teknoloji girişimlerinin ve yatırımcıların merkezi olmayı sürdürüyor ve haliyle buradaki konut fiyatları da el yakmaya devam ediyor. Estately tarafından hazırlanan bir emlak fiyatları analizi de bu durumu gözler önüne seriyor.

Bay Area, ABD'nin ev fiyatları en pahalı olduğu yer olarak biliniyor ve doğal olarak yeni girişimciler için teoride çok uygun olsa da pratikte ikâmet etmesi zor bir bölge halini alıyor. Estately adlı emlak arama girişiminin yaptığı analiz ise bu durumu veriye dökerek Bay Area'nın en uygun fiyatlı bölgelerini öne çıkarıyor.

En ucuz evlerin metrekaresi 2.418 dolar

Bölgedeki 6 aylık ev/daire satışlarını analiz eden Estately, Bay Area Rapid Transit (BART)  ve Caltrain toplu ulaşım duraklarını merkeze alan 1 mil çapındaki bölgelerin metrekare (aslında adım kare) fiyatını hesaplamış. Buna göre Pittsburg/Bay Point BART durağı civarı ayak kare başına 219 dolara yani metrekaresi 2.418 dolara denk düşüyor. Fakat buradan San Francisco'nun merkezine gelmek için 52 dakikalık bir tren yolculuğu ve tek yön için 6,55 dolar bilet parası ödemeniz gerekiyor.

En pahalı bölge California Avenue civarı

California Avenue durağının civarı en pahalı yer olarak göze çarpıyor ki burada adım kare başına ortalama fiyat 1,630 dolar, yani metrekare başına yaklaşık 18 bin dolar. Palo Alto durağı çevresi ayak kare başına 1.354 dolar ile 2. sırada, Menlo Park durağı civarı ise 1.181 dolar ile 3. sırada geliyor.

Özetle Silikon Vadisi'nde yer almanın böyle bir bedeli olduğunu da düşünmek ve alınan yatırımları bu açıdan da değerlendirmek gerekiyor. Benzer bir çalışma için Sand Hill Road analizine bakabilirsiniz. :)

BART_metro Caltrain_metro

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.