Uber, yazılım geliştiricileri yolculuk esnasında avlamaya çalışıyor

Uber, yazılım geliştiricileri yolculuk esnasında avlamaya çalışıyor

İyi yazılımcıları işe alma konusundaki rekabet teknoloji girişimlerini farklı yollar denemeye itiyor. Uber'in yazılım geliştiricileri Uber yolculukları esnasında avlamaya çalışması da bunun en yeni örneklerinden biri.

Microsoft'ta çalışan Joshua Debner, bir Uber yolculuğunda 'Code on the Road' adlı bir teklifle karşılaşmış ve neler olacağını görmek için işin sonuna kadar gitmiş.

Söz konusu yöntemde Uber, belli bölgelerde (Seattle, Austin, Boston vb.) yazılım geliştiricilerine 60 saniyelik 3 küçük kodlama sorusu veriyor. Genel kodlama yeteneğine dair bu soruların sonunda ise Uber'de çalışmak istemeyip istemediği soruyor. Eğer yazılımcı bu teklifle ilgilenirse tek dokunuşla bu istediğini Uber'in insan kaynakları ekibiyle paylaşıyor.

Uber-code

Debner'in paylaşımından sonra Uber tarafından doğrulanan bu yöntem, yapılan açıklamaya göre şirketin denediği farklı aday bulma yöntemlerinden sadece biri(bkz: Uberbot). Şirket bu taktiğin hedefe dönük eğlenceli bir yöntem olduğunu düşünüyor.

Uber'in soruları yanıtlayan geliştiricilerin ne kadarını işe aldığını veya 'o an için' kötü yanıtlar veren geliştiricilerle sonradan görüşme yapılıp yapılmadığını bilmiyoruz. Fakat Uber'in kendi hizmetinden faydalanan geliştiricileri yakalıyor olması oldukça anlamlı.

Diğer yandan Google gibi başka girişimler de farklı yollar denemekten geri kalmıyor ama sanırım Türkiye'de böyle örnek yaşanmadı. Eğer karşılaşırsanız bizimle paylaşabilirsiniz. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.