iPhone 5.8" AMOLED teknolojisi ve kavisli ekran özellikleriyle 2017'de tümden yenilenebilir

iPhone 5.8

Biz Apple'ın önümüzdeki Eylül'de tanıtması beklenen iPhone 7'nin özelliklerini konuşaduralım, bir sonraki iPhone modeline dair ön görüler gelmeye başladı. Apple cihazlarıyla ilgili isabetli tahminleriyle tanınan KGI analisti Ming-Chi Kuo, iPhone'un önümüzdeki sene büyük bir tasarım değişikliğinden geçeceği iddiasında bulundu.

Appleinsider'ın haberine göre, Apple önümüzdeki yıl tanıtacağı yeni iPhone'da cam kaplı iPhone 4/4s'e geri dönüş yapacak ancak cihazın ekranı bu kez kavisli olacak. Samsung Galaxy S6 ve S7 gibi modellerinden tanıdığımız kavisli ekranın iPhone'a uyarlanmasıyla birlikte Apple AMOLED teknolojisine geçiş yapacak.

Bugüne kadar tedariğinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle iPhone'da kullanılamayan AMOLED'in önümüzdeki yıldan itibaren yüz milyonlarca adet satan bir cihaz için üretilebileceğini düşünmek biraz iddialı. Ancak eğer AMOLED yeni iPhone için kullanılabilirse, Kuo'nun öne sürdüğü senaryolardan biri, bu modelin bugünkü iPhone 6S Plus'ın yerini alacağı. 5.8 inç ekran büyüklüğüne sahip olacak cihaz, Apple'ın ürün gamının en yüksek ucunda konumlanabilir. Cihazın 5.5 inç'lik TFT-LCD ekranlı yeni iPhone modelinin yerini alamamsı surumunda ek olarak piyasaya sürülmesi olasılığından da söz ediliyor.

Bunlarla birlikte yeni nesil iPhone'da olması beklenen diğer özellikler arasında kablosuz şarj, görüntü ya da iris taramasıyla kimlik doğrulama gibi özelliklere sahip olabileceği düşünülüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.