Beatrips etkinlik ve mekan keşif uygulamasıyla haftalık 5 bin 400 kullanıcıya ulaştı

Beatrips etkinlik ve mekan keşif uygulamasıyla haftalık 5 bin 400 kullanıcıya ulaştı

Görünen o ki, başta konserler olmak üzere İstanbul'daki etkinlikleri takip etmek isteyen kitleler için yeterince iyi bir mobil uygulama henüz yapılmadı. Bu sorunu adreslemek üzere geliştirilen Beatrips etkinlik keşif uygulamasıyla yaklaşık üç ayda 8 bin indirilme sayısını geçtiğini söylüyor.

Beatrips'in bizimle paylaştığı verilere göre, uygulama haftada 5 bin 400 kullanıcının etkinlik rehberliğini yapıyor. Kullanımı oldukça kolay olan Beatrips, basit bir arayüzde, sıradaki etkinlikleri kronolojik olarak sıralıyor. Bugün 5 binden fazla gelecek etkinliği listelediğini bizimle paylaşan Beatrips üzerinden ilgilendiğiniz bir etkinliğe hatırlatıcı eklemeniz ya da etkinliği takvimize eklemeniz mümkün. Beatrips doğrudan bilet satışı yapmıyor ancak satın alma işlemi için doğrudan sizi ilgili sayfaya yönlendiriyor.

Beatrips'te bir profil oluşturabilseniz de uygulamanın bu yolla sizi sosyalleştirme gibi bir iddiası yok. Uygulama üzerinden mekanları ya da sanatçıları takip edemiyorsunuz. Buna karşın beğendiğiniz bir yer/etkinlik favorilerinize eklenebiliyor.

beatrips3

Beatrips'te bugün 150'den fazla mekan, sizi ilgilendirebilecek tüm detaylarıyla birlikte listeleniyor. Mekan yorumları Beatrips'in içerik odaklı bir uygulama olduğunun aslında ilk işaretini de veriyor. Beatrips keşif bölümünde ilgili kitlesi için yaratıcı içerikler paylaşıyor ve bu bölümü her hafta güncelleniyor. Burada beğendiğiniz konuları favorilerinize ekleyebiliyor ve profilinizde görüntüleyebiliyorsunuz. Uygulama içinden beğendiğiniz içerikleri sosyal ağlarda paylaşmanız da henüz mümkün değil.

Bugün kullanışlı bir konser, mekan ve içerik keşif platformu olarak mobilde yer alsa da Beatrips'in mobil öncelikli bir şekilde kurgulanan bir uygulama olduğunu söylemek zor. Tahmin edebileceğiniz gibi kendi içinde bir sosyal ağ kurgusunun olmaması, kullanıcıların etkinliklerle ilgili sosyal ağlarda paylaşım yapamaması gibi eksiklerin, uygulama için doğru seçimler olup olmadığı tartışılabilir. Zira birçok benzer uygulama, bu özelliklerle kullanıcılarının yeni uygulama keşfetmesini destekliyor. Bunlara ek olarak konuma göre bildirimler, kullanıcıların etkinlik sırasında etkileşime geçebileceği özellikler vs. Beatrips kurgusu içinde yer almıyor.

Beatrips önümüzdeki dönemde tiyatro, sergi ve söyleşi gibi etkinlikleri ekleyerek tam bir mekan/etkinlik keşif rehberi haline gelmek istiyor. Uzun vadede Doğu'ya açılmak istediğini söyleyen Beatrips, Tel Aviv , Dubai , Singapur ve Hong Kong gibi şehirleri sıralıyor. Bugün reklam ve sponsorlu içeriklerle gelir sağlayan Beatrips, bunu bilet ve ikinci el bilet satışlarıyla değiştirmeyi amaçlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.