Microsoft, 150 milyon dolara satın alamadığı Mesosphere'e milyar dolar değerlemeli yatırım yaptı

Microsoft, 150 milyon dolara satın alamadığı Mesosphere'e milyar dolar değerlemeli yatırım yaptı

Microsoft, geçen yıl satın alıp kapatmak istediği Mesosphere'den red yanıtı almıştı ama bu kez girişimin stratejik yatırımcılarından biri olmayı başardı. Tabi bu arada  girişimin değerlemesi de 1 milyar doları aştı.

Bulut bilişim girişimi Mesosphere, geçen yıl Microsoft'un 150 milyon dolarlık teklifini reddetmişti. 73,5 milyon dolarlık yatırım turuna Hewlett Packard Enterprise öncülük ederken, Microsoft'un da adı önemli yatırımcılar arasında geçiyor.

Andreessen Horowitz ve Khosla Ventures gibi Silikon Vadisi'nin güçlü yatırımcılarının da desteklediği Mesosphere, şimdiye kadar 122 milyon dolar yatırım toplamış ve son turdaki değerlemesi 1 milyar doların üzerine çıkmış.

Tüm veri merkezini tek bir sanal makine gibi kontrol etmenizin önünü açan Mesosphere, 2014 sonunda 36 milyon dolar yatırım aldığında Mesosphere DCOS ürününü de tanıtmıştı. Bir veri merkezi işletim sistemi olan Mesosphere DCOS, açık kaynaklı Apache Mesos çatısı üzerinde çalışıyor ve grafik arayüzüyle kolay yönetim imkânı sunuyor.

mesosphere-bulut-bilisim-2

Twitter, Apple, Airbnb gibi önemli şirketler de Mesos altyapısını kullanması Mesosphere DCOS'un potansiyel müşterilerinin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Hali hazırda Amazon Web Services veya Microsoft Azure bulut platformlarında kullanılabilen Mesosphere DCOS, uygulama indirmelerini kolaylaştırmak ve maliyet tasarrufu sağlamak konusunda da iddialı.

2015 yılında büyüme hızıyla dikkat çeken Mesosphere'in CEO'su Florian Leibe, yakında yeni bir yatırım almayı düşünmediklerini söylüyor. Bu yanıt da Microsoft'tan gelebilecek olası bir satın alma teklifinin pekâla bir kaç milyar dolara çıkabileceğini düşündürüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.