Google iOS platformu için özel bir klavye geliştiriyor

Google iOS platformu için özel bir klavye geliştiriyor

googleGoogle'ın iPhone ve iPad'te kullanılacak özel bir klavye uygulaması geliştirdiği iddia edildi Şirketin iOS için klavye geliştirmesinin arkasındaki ana motivasyonun mobildeki arama oranlarını artırmak olduğu söyleniyor.

Şirket içinden bir kaynağın verdiği söylenen bilgiye göre Google iOS klavyesi üzerinde aylardır çalışıyor. Ancak klavyenin kullanıcılara ne zaman sunulacağı veya kesin olarak sunulup sunulmayacağı şu an için netlik kazanmış değil. Google'ın iOS için geliştirdiği klavyede Android kullanıcılara sunduğu klavyedeki bazı temel özellikleri kullanması bekleniyor.

Google'ın mobil arama konusuna ''özellikle'' odaklanmasının sebebi, mobil kullanıcıların yarısının günde ''0'' arama yapıyor olması. Şirketin ana gelirinin hala reklam olduğunu düşünürsek aramaya bağlı reklam gelirlerinin kısa vadede şirket için hayati öneme sahip olduğunu aşikar. Android'ten sonra iOS'a sunmayı planladığı özel klavyesinde doğal arama özelliğini çok iyi entegre etmek isteyen Google böylece yüzmilyonlarca iOS kullanıcısını mobil aramaya daha kolay teşvik etmeyi hedefliyor.

Bilindiği gibi iOS platformunda Android platformunda olduğu gibi geliştiriciler tarafından kullanıcılara sunular yüzlerce farklı üçüncü parti klavye uygulamaları bulunuyor. Bunların en çok ilgi çekenleri ise kullanıcılara klavyelerinde daha fazla emoji, gif ve sticker sunanlar. Bunun yanında kullanıcıların klavye üzerinden hızlıca arama yapabilmesini, Youtube, Haber linki paylaşabilmesini ve daha birçok kısa yolu sunan Slash gibi akıllı klavyeler de revaçta. Google'ın iOS kullanıcılarına sunacağı klavyede bu konulara ne kadar eğileceğini göreceğiz.

Görsel Kaynak: nito / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.