Uber 100 bin adet 'sürücüsüz' Mercedes-Benz S Class siparişi verebilir

Uber 100 bin adet 'sürücüsüz' Mercedes-Benz S Class siparişi verebilir

Araç paylaşım servisi Uber'in en büyük gider kalemlerinden bir tanesi sürücülere aktardığı para. Yolculuk esnasında komisyon alan Uber, doğal olarak yolculuğun büyük bir kısındaki bedelini yolculuk sonrasında sürücüye aktarıyor. Uber bu durumu gelecekte azaltmak için sürücüsüz otomobillere ilgi duyduğu da bir gerçek.

Reuters'in bazı kaynaklara dayandırdığı habere göre Uber, Mercedes-Benz'le anlaşıp tam 9.6 milyar dolarlık değeri bulan 100 bin adet S-Class modeli siparişi verecek. Bu araçlar elbette tamamen sürücüsüz faaliyet gösterebiliyor olacak. Geçtiğimiz yılın toplamında 100 bin adet S-Class satan Mercedes-Benz için bunun anlamı üretimi iki katına çıkartmak ve rakam itibariyle de iştah kabartıcı diyebiliriz.

Mercedes-Benz S-Class her ne kadar bugün tam sürücüsüz olarak üretilmese de yakın gelecekte, sürücüz otomobillerle gevşeyen regülasyon sayesinde yollarda sık sık sürücüsüz araçlar görebileceğiz. Uber de 62 milyar dolarlık değerlemesi ve yatırımcılarına yapabileceği açıklamayla bu denli ciddi bir siparişi verebilecek güçte. Çünkü eğer Uber sürücüyü aradan çıkarırsa, gelecekte de tüm avantajı kendine çevirebilir ve sürdürülebilir bir başarıya erişebilir.

Konuyla ilgili görüşleri istenen Mercedes-Benz markasının çatı şirketi Daimler ve Uber herhangi bir yorum yapmayı reddetti.

Görsel kaynak: mercedes-benz.com.tr

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.