Çinli kullanıcılar 3 günde tam 3 milyon kartı Apple Pay'e tanımladı

Çinli kullanıcılar 3 günde tam 3 milyon kartı Apple Pay'e tanımladı

Apple Pay kısa bir süre önce, beklendiği gibi, Çin'de de kullanılmaya başladı. Bugün gerçekleştirilen ve Yapı Kredi'nin katkılarıyla canlı bloglama yaparak aktardığımız Apple etkinliğinde açıklanan rakamlar ve ilk defa Re/code adlı sitede yer alan bilgilere göre, Çin'deki kullanıcılar Apple Pay'in aktif olmasının ardından 72 saat içerisinde toplamda tam 3 milyon kartı (kredi kartı veya banka kartı) hesaplarına tanımladı.

Fakat belirtmek gerekir ki bu kart kayıtlarının toplamı 3 milyon tekil kullanıcıdan geldi anlamını taşımıyor. Çünkü kullanıcılar birden fazla kredi kartını ya da banka kartını Apple Pay hesaplarına tanımlayabiliyor. Yine de bu rakam bile Apple için oldukça sevindirici bir rakam diyebiliriz.

Bildiğiniz gibi Apple Pay, 2014 yılında ilk kez ABD'de kullanılmaya başlamasından sonraki ilk 3 gün içerisinde sadece 1 milyon kart bilgisi toplayabilmişti. Burada Çin'in nüfusunun büyük etkisini görmemizin yanı sıra, Apple Pay'e olan güven hızlı uyumluluğu da görüyoruz. Apple Pay ABD'nin ardından Kanada, İngiltere ve Avustralya'da da aktif olarak kullanılmaya başlanmıştı.

Görsel kaynak: Shutterstock/Denys Prykhodov

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.