Apple'ın bu akşam düzenleyeceği lansman etkinliğinden neler bekleniyor?

Apple'ın bu akşam düzenleyeceği lansman etkinliğinden neler bekleniyor?

Apple bundan tam bir yıl önce Spring Forward yani saatleri ayarlama konseptiyle ilk Apple Watch etkinliğini düzenlemişti. Bu yılsa şirket baharın gelişini yeni iPhone ve iPad modelleriyle karşılayacak gibi görünüyor. Türkiye saatiyle 19:00'da başlayacak ve bizim de canlı bloglamayla aktaracağımız etkinlikten Apple Watch'a dair sürprizler de bekleniyor.

iPhone SE 

Etkinliğin ana lansmanı büyük olasılıkla iPhone SE ( SE burada Special Edition'ın kısaltması olarak kullanılıyor ancak ürün iPhone 6C ya da iPhone 5SE olarak da adlandırılabilir, doğrusunu henüz bilmiyoruz) adlı yeni ve daha küçük iPhone'lar olacak. Bugüne kadar paylaşılan duyumlara ek olarak ana teması olan "Let us loop you in" yani "İzin verin sizi de dahil edelim" şeklinde tercüme edebileceğimiz ifade, doğrudan Apple ekosistemine dahil olmayan müşterileri hedefliyor olabilir. Zira iPhone SE'nin iPhone 6'ya göre fiyat açısından daha erişilebilir olması hala olası.

Yeni cihazın iPhone 5 modelleri gibi 4 inç'lik ekran boyutuna sahip olması bekleniyor ancak özellikler açısından iPhone 6 modellerini izliyor. A9 chip, Apple Pay için NFC desteği ve 8 MP arka kamera özellikleri cihazla gelmesi beklenen diğer özellikler. iPhone SE’nin  3D Touch desteklemediği ancak Touch ID özelliğine sahip olacağı yönünde de söylentiler var.

Cihazın fiyatı ise en tartışmalı konulardan zira iPhone SE, eğer iPhone 6'larla aynı fiyatlarla rafa çıkarsa Apple, müşterilerinden gelen daha küçük telefon isteğine cevap vermiş olacak. (Bu ilginç çünkü Apple'ın müşteri taleplerine göre ürün yapmak konusunda iyi bir şöhrete sahip olmadığını biliyoruz.) Eğer yeni cihaz iPhone 5S'lerle aynı fiyat düzeyinde satışa çıkarsa, ürün iPhone 5C'nin devamı niteliğinde olacak denilebilir.

iPhone 5SE-1

iPad Air 3 ya da iPad Air Pro?

Etkinliğin iPad lansmanı tarafında sahneyi bu yıl iPad Air'in alması bekleniyor. 9,7 inç boyutunda ekrana sahip olacak yeni iPad Air'in aynı zamanda Apple’ın iPad PRO ile birlikte tanıttığı Apple Pencil ile uyumlu olması da bekleniyor. Ürünün Pro markasıyla bu ürün gamına eklenmesi de bir diğer olasılık.

Yeni Apple Watch? 

Şirketin bu etkinlikte Apple Watch'ın yeni modelini tanıtması aslında kimseyi şaşırtmazdı ama cihazın Türkiye gibi pazarlarda ancak Temmuz ayı sonunda satışa çıkmış olması yeni bir akıllı saat için erken olduğunu düşündürüyor. Zaten haberler yeni bir Apple Watch için biraz daha bekleyeceğimizi söylüyor. Apple bunun yerine yeni renk ve malzemelerden yapılmış saat kordonları gösterebilir. Hermes ile daha önce yaptığına benzer yeni iş birlikleri de olası.

Son bir beklenti ise Apple etkinlikte göz dinlendirici mod ve çocuklar için çoklu kullanıcı modu gibi özellikler içeren iOS 9.3'ü tüm kullanıcılara açtığını duyurması.

Söylentileri doğrulamak içinse az zaman kaldı. Geri sayıma başladığımız etkinlikle ilgili tüm haberleri bağlantıyı takip ederek görebilirsiniz. Saat 19:00 itibariyle canlı bloglamamıza katılarak tüm gelişmelere anlık tanık olabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.