PlayStation 4 ve Xbox One oyuncuları aynı sunucularda oyun oynayabilecek

PlayStation 4 ve Xbox One oyuncuları aynı sunucularda oyun oynayabilecek

Microsoft gerçekleştirdiği güncellemeyle birlikte Xbox One kullanıcılarının artık PlayStation 4 oyuncularıyla aynı sunucularda oyun oynamasına izin vermeye başladığını duyurdu.

Cross-platform olarak adlandırılan özellik sayesinde kullanıcılar platform bağımsız olarak karşılıklı oyun oynayabiliyorlar. Bundan önce PlayStation 4 oyuncuları sadece PlayStation 4 oyuncularıyla, Xbox One oyuncuları ise sadece Xbox One oyuncularıyla oyun oynayabiliyordu. Ancak Microsoft güncellemeleriyle artık PC veya PlayStation 4 kullanıcılarının da yer aldığı sunucularda karşılıklı olarak çevrimiçi oyun oynayabilecek.

Gelen bu yeniliğin bir sebebi PC oyunculuğunun yeniden eski günlerine dönmesi ve gün geçtikçe daha çok "konsollaşması" olarak açıklanabilir. Artık konsol oyuncuları online oyun deneyimi platform bağımsız yaşamak istiyorlar, bununla birlikte farklı platformlar daha fazla oyuncu sayısı ve çeşitlilik anlamına geliyor.

Microsoft tarafından açıklanan bilgilere göre, cross-platform özelliğini desteklemeye başlayacak olan ilk oyun Rocket League olacak. Böylece Rocket League oyuncuları, Xbox One ya da PlayStation 4 üzerinden aynı sunucularda karşılıklı yarışabilecek. Fakat geliştiricilerin PlayStation Network ve Xbox Live'daki benzer kullanıcı adlarını nasıl ayıracağı şimdilik meçhul. Bununla birlikte PlayStation 4 cephesinde ise PC ile arasındaki platform bağımsızlığı ise şimdilik mümkün olmadığnı belirtmemiz gerekiyor. Lakin yakın gelecekte tıpkı şu andaki gibi platform bağımsızlık yaygınlaşacak ve bu özelliği destekleyen oyun sayısı ise hızla artacak.

Görsel kaynak: Barone Firenze/Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.