Uçak yolcuları için sosyal ağ girişimi: Btrfly

Uçak yolcuları için sosyal ağ girişimi: Btrfly

Her gün yüz binlerce insanın kullandığı havalimanları insanları dünyanın dört bir yanına bağlıyor. Yolcular arasında iş seyahati yapanlar da var tatile çıkanlar da. Hal böyle olunca yola çıkan çeşitli sayıda profili bir araya getiriyor havalimanları. Btrfly Lounge ise uçak yolcularının havalimanlarında sosyalleşmelerini sağlamayı amaçlayan bir mobil uygulama olarak hayata geçirilmiş.

Uygulamanın esas amacı, sanal bir bekleme salonu olmak. Uçuş için havalimanına giden yolcular, uygulama üzerinden uçuş numaralarını ve uçacakları havalimanını girerek o anda aynı havalimanında bulunan ya da aynı uçaktaki diğer yolcularla bağlantı kurabiliyor. Böylece kullanıcılar kendi aralarında uygulama üzerinden tanışabiliyor.

btrfly

Uygulama çeşitli amaçlara da hizmet veriyor, kimi kullanıcılar kendine bir yol arkadaşı bulurken kimisi de bir iş bağlantısının ilk temellerini atıyor. Bununla birlikte tek başına olan ancak özel yolcu salonlarına giriş hakkı olan bazı kullanıcılar bu haklarını yanlarındaki kişi adına kullanmak için uygulamayı kullanabiliyor. Yolcular böylece yeni insanlarla tanışma fırsatı bulmuş oluyor. Bununla birlikte rötar ya da iptal durumlarında yolcu dayanışması da uygulama aracılığıyla daha hızlı sağlanabiliyor.

Girişimin kurucusu ve CEO'su Cenk Gürz'den aldığımız bilgilere göre uygulama dünyadaki 379 farklı havalimanında ve tüm uçuşlarda kullanılabiliyor. Göze oldukça hoş gelen bir tasarımla yayında olan uygulamanın şimdilik sadece iOS versiyonu mevcut.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.