Securitas kişisel güvenlik uygulamasını duyurdu

Securitas kişisel güvenlik uygulamasını duyurdu

Securitas GuvendeyimDünyada güvenlik pazarının önemli şirketlerinden Securitas, kullanıcıların kişisel güvenliği için geliştirdiği “Securitas Güvendeyim” uygulaması ve hizmetini duyurdu. İnsanların gündelik hayatlarında karşılaşabilecekleri güvenlik risklerini çözmek amacıyla tasarlanan bu uygulama ile genç-yaşlı, kadın-erkek herkes kendi güvenlik hizmetine sahip olabiliyor.

Özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar için öncelikli hale gelen, kişisel güvenlik için geliştirilen bu uygulama, suçlara yönelik basit ve etkili bir çözüm olarak tasarlanmış. Ağırlıkla kurum ve kuruluşlara entegre güvenlik çözümleri sunan Securitas'ın kişisel güvenliği sağlamak üzere, bireylerin rahatlıkla yararlanabilecekleri bir uygulama geliştirmiş olması dikkat çekici.

Acil yardım için sisteme entegre Bugün duyurulan uygulamayı 2 hafta önce test etmeye başlama şansım oldu. Bu geçen süre içinde uygulamaya başvurmam gerekmedi fakat her an başvurabileceğim böyle pratik bir hizmetin elimin altında olması güven verici. Bu uygulamayı akıllı telefonlarına indiren kullanıcılar, kişisel güvenliklerini tehdit edebilecek herhangi bir risk ile karşılaşmadan önce ya da karşılaştıkları an, sadece telefonu hafifçe sallayarak uygulamayı aktif hale getiriyor ve Securitas Uzaktan İzleme Merkezi’ne alarm iletebiliyorlar. İkinci kez telefonu sallamaları halinde, uygulamanın ışıklı alarm sesi özelliği harekete geçiyor.

Alarm ile birlikte, ses ve görüntü kaydı ile birlikte kullanıcının konum bilgisi de Merkez’e iletiliyor. Uzaktan İzleme Merkezi, alarm durumunda merkeze ulaşan bu bilgileri kullanarak kullanıcıya gereken yardımın mümkün olan en kısa sürede ulaşması için gerekli yerlere ve kullanıcı tarafından belirlenen kişilere bildirimde bulunuyor.

Securitas GuvendeyimKadınlar ve çocuklar için kurtarıcı olabilir Filmlerde gördüğümüz "10 dakikaya kadar dönmezsem polisi ara" sahnesindeki gibi, belli bir süre sonrasında sizin bir işlem yapmamanız halinde, sizin önceden tanımladığınız kişiler aranarak kendilerine bilgi veriliyor. Size ulaşılamaması durumunda o sırada veya son bulunduğunuz lokasyon bilgisiyle birlikte güvenlik birimlerine bilgi veriliyor. Securitas Güvendeyim uygulaması; geç saatte mesai çıkışında, şehir içi veya şehirlerarası seyahatlerde ve daha birçok risk durumunda, kullanıcılarına daha güvenli bir hayat sunuyor. Çocuğunuzun tanımlanan iki lokasyon arasında belli saatler arasında giriş çıkış yaptığını da kontrol ederek, söz konusu saatlerde o bölgeye giriş veya çıkış yapmaması durumunda sistem alarm verebiliyor. Hareketsizlik Alarmı da bir başka kullanışlı özellik. Kendiniz tanımalama yaparak belli bir süre içinde "5 dakika boyunca telefon hareketsiz kalırsa alarm gönder" şeklinde ayarlama yapabiliyorsunuz. Yani tehlikeli bir işle uğraşacaksanız, bu ayarı aktif hale getirebilirsiniz.

Olay anında 10 saniyelik video gönderiyor Alarm verildiğinde, uygulama 10 saniyelik bir videoyu otomatik olarak çekerek Uzaktan İzleme Merkezi'ne iletiyor. Yani sokakta veya herhangi bir yerde güvenliğinizi tehdit eden bir durum söz konusu olduğunda uygulamayı açıp telefonu sallıyorsunuz, sistem 10 saniyelik sesli video çekip Merkez'e gönderiyor. Tekrar sallarsanız telefonunuz sesli ve ışıklı biçimde alarm veriyor. Merkez önce sizi arıyor, size ulaşamazsa bulunduğunuz konum ve gelen videoyla ilgili olarak polis, itfaiye veya ambulansa haber veriyor. Sistemde tanımlı yakınlarınıza da bilgi veriliyor. Akıllı telefonlarda kullanılan “Securitas Güvendeyim” uygulaması telefonla veya web sitesi üzerinden gerçekleştirilen abonelik ile aktifleştiriliyor. Uygulama ücretsiz indiriliyor ve yıllık abonelik sistemi üzerinden kullanılıyor. Abonelik işlemleri sırasında oluşturulan şifre ile kullanıcılar akıllı telefonlarına indirdikleri uygulamaya istedikleri zaman giriş yapabiliyorlar. Bu hizmet için aylık abonelik ücreti 12 TL. Uygulama iOS, Android ve Windows işletim sistemli telefonlarda kullanılabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.