Ofix.com'dan kalem ve kırtasiye ürünleri için yeni bir e-ticaret girişimi: Kalemlik.com

Ofix.com'dan kalem ve kırtasiye ürünleri için yeni bir e-ticaret girişimi: Kalemlik.com

Kırtasiye bağımlıları için yeni bir online mağaza açıldı. Kalemlik.com adlı yeni bir girişimle kalem ve kırtasiye ürünleri satmaya başlayan Ofix.com, hızlı tüketilen bu kategoriyi, ürün ve fiyatlarıyla bireysel kullanıcıları hedefleyen ayrı bir mağaza haline getirdi.

Ofix.com Pazarlama Müdürü Gökhan Avcı'dan aldığımız bilgiye göre kalem ve yazı gereçlerinin Ofix.com'un tüm satışlarındaki oranı ortalama yüzde 6. Düşünülenin aksine Kalemlik.com bu paydan almak yerine, kişisel tüketimin yüksek olduğu bu kategoride online satışları arttırmayı amaçlıyor. Zira Kalemlik.com'un Ofix.com'dan en önemli farkı işletmeler yerine bireysel kullanıcıları hedeflemesi. Kalemlik.com'da bugün 6 binden fazla ürün satılıyor. Her tür kalem meraklısı farklı kategorilerle birikte deri ürünler, defterler ve boya malzemesi, çanta gibi diğer kırtasiye ürünleri mağazada bulunabiliyor. Kırtasiye düşkünlerinin favori markalarından Moleskine ürünleri de yine mağazada öne çıkanlar arasında.

kalemlik

Ofix.com'dan ayrı bir şirket olarak konumlanan Kalemlik.com ayrı bir ekiple çalışıyor ancak girişimin bu alandaki bilgi birikimini ve bağlantılarını kullanarak hızla yol kat ediyor. Yaklaşık dört yıllık bir fikir olmasına karşın son dört ay içinde hayata geçirildiğini söylüyor Avcı bize. Lojistik tarafında dış kaynak kullanan Kalemlik.com Türkiye'nin her noktasına teslimat yapmayı planlıyor. Bununla birlikte satışlarını yurt dışına açmak da planları arasında.

Türkiye'de eğitim, kırtasiye ve ofis malzemeleri pazarının e-ticaret hacminin 200 milyon TL civarında olduğu tahmin ediliyor. Offline satışlarla birlikte gerçekeleşen hacimse milyar dolarlarla ifade ediliyor. E-ticaretin büyüye devam etmesi için pazarda yeterince yer var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.