Birleşik Krallık sürücüsüz otomobilleri 2017 yılında otoyollarda test etmeye başlıyor

Birleşik Krallık sürücüsüz otomobilleri 2017 yılında otoyollarda test etmeye başlıyor

surucusuz-otomobil-birlesik-krallikBirleşik Krallık hükümeti sürücüsüz otomobillerin resmi olarak 2017 yılında otoyollarda test sürüşlerine çıkacağını duyurdu. Bu hamle ile ülke, 2020 yılında sürücüsüz otomobillerin tamamen serbest bırakılması öncesinde sistemi ve regülasyonu test edip, düzenlemeler yapacak.

Birleşik Krallık hükümetinin yaptığı açıklamaya göre şu an sürücüsüz otomobillerin otoyollarda test edilmesi için herhangi bir yasal kısıtlama yok, hatta geçtiğimiz yıl bazı yerel bölgelerde sürücüsüz otomobiller yollarda test edilmiş. Finans Bakanı George Osborne'da yaptığı açıklamada hükümetin sürücüsüz otomobiller konusundaki regülasyon bariyerlerini kaldırmak için hamleler yapacağını aynı zamanda bu konuda önerileri de açık olduğunu belirtmiş.

Sürücüsüz otomobiller konusunda bazı alanların boşlukta olduğunu söyleyen George Osborne örneğin oluşabilecek bir kazada suçlu tarafın nasıl belirleneceği gibi konulara açıklık getirmeleri gerektiğini çünkü öncelikli olarak insanların güvenliğini sağlamakla yükümlü olduklarını belirtmiş. Aynı zamanda sürücüsüz otomobil endüstrisi ile Birleşik Krallık'ta yeni iş olanakları oluşmasına ve üretkenliğinin artmasını da beklediklerini belirtmiş. Tabi bunların gerçekleşebilmesi için öncelikle sürücüsüz otomobiller testlerden geçmeli ve yasal olarak ülkede satışa başlamalı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.