Küçük podcast'ler yayınlayabildiğiniz Anchor için 'Twitter'ın sesli olanı' demek mümkün

Yaklaşık olarak 1 ay önce yayın hayatına başlayan New York/ABD merkezli Anchor'u en kısa haliyle 'Twitter'ın sesli olanı' şeklinde tarif edebiliriz.
Küçük podcast'ler yayınlayabildiğiniz Anchor için 'Twitter'ın sesli olanı' demek mümkün

anchor-logoYaklaşık olarak 1 ay önce yayın hayatına başlayan New York/ABD merkezli Anchor'u en kısa haliyle 'Twitter'ın sesli olanı' şeklinde tarif edebiliriz.

Podcast ve radyo şovlarına hayran olan iki kurucu ortak tarafından hayata geçirilen Anchor; aslında küçük bir podcast yayınlama aracı olarak konumlanıyor. Kurucu ortakların deyimiyle 'audio-first' bir ürün olan Anchor'da dilediğiniz ses kaydına yine ses kaydıyla cevap verebilmeniz ya da birden çok kişiyle ortak bir yayın yapabilmeniz mümkün.

Twitter benzeri bir 'takip' mekanizmasına sahip olan uygulamanın öne çıkan bir diğer özelliğiyse ses kayıtlarının web sitelerine 'embed edilebilmesi'. Bu arada Anchor kurucu ortaklarının 'mini-podcasts' benzetmesini yaptığı ve uygulama içinde de 'waves' olarak adlandırılan ses kayıtlarının en fazla 2 dakika sürebildiğini de belirtelim.

Şimdilik sadece iOS platformunda yer alan Anchor'ın yayına girer girmez 'early adopter' denilen keşfedici kitleyi kendine çekmeyi başardığını söyleyebiliriz. Ülkemizde oldukça az sayıda kullanıcısı bulunsa da Anchor'ın aralarında CrunchFund ve Betaworks'ün de bulunduğu bir grup şirketten tohum yatırımı (1.6 milyon dolar değerinde) aldığını da ekleyelim.

anchor-gorsel

Anchor'un 'waves' adını verdiği ses kayıtlarının arkadaşlar arası kullanımdan ziyade biraz daha ciddi ve topluluğa hitap eder cinsten bir izlenim uyandırdığını söyleyebiliriz. Bu sebeple Anchor belki de hiçbir zaman Twitter kadar geniş kitlelere yayılamayabilir, ancak uygulamanın halihazırdaki yayıncıları ve medya önündeki insanları bünyesine çekmemesi için hiçbir sebep bulunmuyor.

Bunun dışında kuruluşuyla birlikte geleneksel radyo kanallarının da radarına girmeye çalışan Anchor, başta New York bölgesi olmak üzere geleneksel radyolardaki kayıtları da bünyesinde yayınlamaya (yukarıda bahsettiğimiz 'embed' özelliğiyle) başlamış. Bu gelişme de aslında Anchor'un ileride Spreaker gibi podcast yayıncılarını da tehdit ettiğini gösteriyor.

Son olarak girişimin bu hafta sonu SXSW'da da boy göstereceğini ekleyelim. Anchor'ı ilerleyen günlerde yatırım ya da uzun vadede satın alma haberleriyle beraber tekrardan Webrazzi'de görebilirsiniz. Uygulamayı hemen şimdi iOS cihazınıza indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.