Apple Campus yükselmeye devam ediyor [Yeni video]

Apple Campus yükselmeye devam ediyor [Yeni video]

Steve Jobs'un dünyanın en iyi ofisi olacağını söylediği Apple Campus projesi günden güne yükseliyor. Duncan Sinfield'ın çektiği yeni video, uzay gemisini andıran binanın kaba inşaatında sona yaklaşıldığını gösteriyor.

Hızlıca bir kaç rakam vermek gerekirse; Cupertino'da yükselen Apple Campus projesinin 12 bin çalışana ev sahipliği yapacak kapasiteye sahip. Toplam 71 hektarlık alana yayılan projede 260 bin metrekare ofis alanı, 1000 kişilik toplantı salonu, 2 büyük garajla yaklaşık 11 bin araçlık park yeri, yaklaşık 1000 metrekarelik bir spor salonu yer alıyor.

2003 yılında başlanan ve 2017'de taşınılması beklenen Apple Campus projesini asıl özel yapan şeyse çevreci ve akıllı bir bina olması. İç detaylarda Apple'ın nasıl 'müteazı bir şov' sergileyeceğini tam olarak bilmiyoruz ama Apple mevcut inşaat alanındaki yeşil alanları ziyadesiyle korumayı planlıyor.

Binanın çatısına da 65 bin metrekarelik alana yayılacak güneş panelleri yerleştirilmeyi bekliyor. Dünyanın en büyük oval cam panelleri olacağı söylenen yan cam panellerin yerleştirilmesine de yakında başlanacak.

apple-campus
Apple Campus inşaatı bitince böyle bir görüntü bizi bekliyor.

Apple'ın yıllık konferanslarını da bu merkez ofis içinde yapacağını tahmin ediyorum ama Cupertino merkezli şirketin ikinci büyük ‘akıllı ve yeşil’ kampüs projesi olduğunu da hatırlatalım.

Rivayet olunur ki Tim Cook bile projenin gidişatını Duncan Sinfield'ın videolarından takip ediyormuş. Projenin Eylül 2015'teki hali için önceki yazımıza göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.