Doğuş Grubu'nun yatırımcısı olduğu Related, Semanticum'un çoğunluk hissesini satın aldı

Doğuş Grubu'nun yatırımcısı olduğu Related, Semanticum'un çoğunluk hissesini satın aldı

Aralarında euro.message, Visilabs gibi markaların olduğu tanınmış firmalarıyla dijital pazarlama alanında çok yönlü faaliyet gösteren Related Group, Türkiye'nin önde gelen sosyal medya takibi ve yönetimi platformlarından biri olan Sematicum'un çoğunluk hissesini satın aldı.

Related Group'un Türkiye pazarındaki yerini güçlendiren satın alma, grubun sunduğu dijital pazarlama çözümlerinin de kapsamını genişletiyor. 2012 yılında Doğuş Grubu'ndan aldığı yatırımla birlikte hızlı bir büyüme ve satın alma sürecine giren Related Group, bugün entegre pazarlama bulutu çözümü euro.message; omnichannel kişiselleştirme alanında Visilabs; performans bazlı dijital ajansı madebycat ve Brandmail markalarıyla hizmet veriyor. İstanbul, Hambugh ve Dubai'de ofisleri bulunan şirketin 125'ten fazla çalışanı bulunuyor.

semanticum-satin-alma

2009 yılında Mustafa Bilge, Sedat Özkan ve Devrim Altaylı tarafından kurulan ve yazılım alanında Ar-Ge faaliyetleri ile yola çıkan Semanticum, müşterileriyle ilk kez 2010 yılında buluşmuştu. Hızlı büyümesiyle dikkat çeken Semanticum, bugün yüzden fazla marka ile sektör bağımsız çalışıyor.

Satın almayla birlikte Semanticum kurucu ortakları Related Group'un sosyal medya dikeyindeki yeni organizasyon yapısında görev alacaklar. Yetenek satın alması olarak da görülebilecek anlaşmanın finansal karşılığı henüz paylaşılmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.