App Annie 2015'in en iyi 52 uygulama yayıncısını listeledi

App Annie 2015'in en iyi 52 uygulama yayıncısını listeledi

Uygulama ekosisteminden önemli analizler ve istatistikler yayınlayan App Annie, 2015 yılından en iyi performans gösteren 52 yayıncının listesini yayınladı.

İlk 10'da yer alan firmalar, geçtiğimiz yıla göre radikal sıra değişiklikleri göstermezken, Japon yayıncı Mixi listede üçüncü sıraya yükseldi. Güney Kore merkezli Netmarble sekinci sıraya yükselirken, Çinli NetEase ise dokuzuncu sıradaki yerini aldı. Listelere baktığımızda özellikle oyun firmalarının oldukça güçlü olduğu gözümüze çarpıyor. Para kazanma konusunda sürdürülebilir alanlardan birisi olan mobil oyunlar, oyun yayıncısı firmaların da üst sıralara taşımış durumda.

Listeye ülkelere göre baktığımzda ise, özellikle Çin, Japonya ve Güney Kore'nin tam 28 yayıncıyla  ilk 52'nin yarıdan fazlasını domine etmiş durumda. Bu yayıncıları ise ABD ve sonrasında ise Avrupa kıtası izliyor.

1 Ocak 2015 ile 31 Aralık 2015 arasında yayıncılarına kazandırdığı rakam üstünden, iOS ve Google Play toplamı olarak listenen yayıncıların tam listesine hemen aşağıdan erişebilirsiniz.

Top-52-List-2016

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.